Del 19 de setembre al 16 de novembre, la ciutat d’Olot acollirà el cicle ‘Intersexualitats: mites, reclams i imaginaris’, amb set activitats per reflexionar i apropar-nos a les realitats intersex.
29 d'agost de 2024
Què són les intersexualitats? Quines són les seves realitats? I les seves demandes? Ja fa anys que les persones intersex s’han apropiat d’aquesta categoria biomèdica per reivindicar de manera col·lectiva els seus drets i legitimar els seus cossos i les seves vides. Les persones intersex han nascut amb característiques sexuals que no encaixen amb les categories establertes de femení o masculí.
Amb l’objectiu de visibilitzar la sigla de què menys es parla i la més desconeguda del col·lectiu LGBTI, s’ha organitzat aquest cicle d’activitats que ens conviden a qüestionar la construcció sociocultural binària dels cossos i a reconèixer-los més enllà de la norma i a responsabilitzar-nos socialment de les experiències de discriminació i violència que viuen encara avui dia.
El cicle acull un total de set activitats de sensibilització:
Aquestes tres primeres activitats es portaran a terme a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa.
Durant aquesta tardor, també es durà a terme una sessió de contacontes ‘Un Secret pèl-roig’, de Camino Baró, a la biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Més endavant s’anunciarà la data.
Totes les activitats són gratuïtes i es podrà disposar servei de canguratge si es sol·licita prèviament a sai@casg.cat.
Aquesta és una altra de les iniciatives que s’emmarca en la campanya comarcal Retalla les violències, enganxa les cures, iniciada el 2020 amb l’objectiu de prevenir les violències de gènere a la Garrotxa a través d’accions de sensibilització de diferents temàtiques com la del cicle.
El projecte està coordinat pel SIAD i el SAI del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i compta amb el finançament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat i el Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya.
Les activitats que es realitzaran a l’Hospital han estat organitzades conjuntament amb l’Observatori d’Humanitats de Medicina de la Fundació Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa.
| Per més informació podeu seguir-ho a http://www.instagram.com/garrotxasenseviolencies/ i a través del hashtag #garrotxasenseviolencies.