És una acció acordada en el Consell de Barri del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) de Sant Miquel. Els treballs permetran adequar el solar i talús resultant.
22 de febrer de 2021
Les obres d’enderroc de tres cases del carrer Sant Miquel avancen a bon ritme. Els treballs consisteixen en l’enderroc dels habitatges, situats als números 8, 10 i 12 i és un pas més en la regeneració del carrer de Sant Miquel; engegada ara fa més de tres anys i que, fins ara, ja ha permès la creació d’un mural i la construcció d’un mirador sobre el riu Fluvià. Els tres immobles van ser adquirits el 2019 i amb l’inici del 2021 s’ha iniciat el seu enderroc. Els treballs permetran l’enderroc total de les edificacions que suposen més de 332 metres quadrats de superfície, l’adequació del solar i talús resultant.
L’obra és una de les tres principals accions que formen part del programa d’actuacions que va escollir el Consell de Barri de Sant Miquel. Els treballs tenen un cost de prop de 53.000 euros i la previsió és que finalitzin durant el mes de març. L’actuació ha de permetre la futura construcció d’un camí per a vianants vora el riu Fluvià que permetrà travessar la ciutat a peu a tocar del riu. Un nou vial que, en un futur, ha de ser un pont de connexió fins a la zona del Molí d’en Climent.
Projectes de millora del barri de Sant Miquel
A part de les obres d’enderroc, les veïnes i veïns de Sant Miquel van escollir el projecte de pacificació del barri per a l’increment de la seguretat; la 2a edició de l’Entranyes, el Festival de Teatre Social i la Mostra Quaestio de cinema i pensament així com el procés participatiu per repensar i valorar de forma conjunta entre el veïnat, les entitats i associacions com es vol que siguin tres infraestructures clau: l’espai esportiu, la plaça Sant Miquel i la zona de Les Mates.
Finalment i com a última acció, es va triar continuar amb la línia iniciada els dos últims anys d’incorporar accions no urbanístiques que ajudin a dinamitzar el barri i generar espais de participació i relació entre les veïnes i veïns a través de propostes culturals i socials com l’increment de finançament al Ball Pla permetent adquirir més material i incorporar dos professionals de la moda per l’elaboració de patrons, taller i noves maneres de fer els reconeguts vestits de paper.
El PIAM de Sant Miquel es va iniciar l’any 2014 amb la voluntat de ser una eina que permetés decidir i planificar les accions de millora del barri de forma conjunta amb la ciutadania. A principis de 2016 es va constituir el Consell de Barri que està obert a tothom que vulguin contribuir en la millora d’aquesta zona de la ciutat.
Des dels inicis, entitats, veïns i veïnes i representants de l’Ajuntament d’Olot es troben de forma periòdica per decidir les accions que es duen a terme i amb quina prioritat.