L’actuació forma part del conjunt d’accions que impulsa l’Ajuntament d’Olot amb la voluntat de reduir emissions i apostar per la incorporació de fonts d’energia renovables al municipi.
7 d'abril de 2022
L’Ajuntament d’Olot continua amb la seva aposta per la instal·lació d’energia solar fotovoltaica com una de les accions per a la reducció de la despesa energètica i lluita contra el canvi climàtic, i encpaçalen les accions per tal de fer realitat la transició energètica a Olot. Seguint amb les línies marcades pel Pacte d’Alcaldes, del qual el municipi en forma part des del passat 23 de febrer del 2012, el Consistori instal·larà 20 plaques fotovoltaiques per autoconsum al Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Sant Roc.
La Junta de Govern Local d’aquest dijous 7 d’abril ha aprovat aquesta nova mesura que se suma a les accions realitzades a favor de les fonts d’energia renovables i les tecnologies de millora de l’eficiència energètica. La nova instal·lació que funcionarà en règim d’autoconsum, comptarà amb un potència de 8,3 kW i preveu la producció de 10.000 kWh/any, la qual cosa permetrà la reducció de les emissions de CO2 en 3,3 tones anuals, i de més de 1.200 € en la factura elèctrica de l’equipament.
La instal·lació podrà generar el 17% del consum d’electricitat del centre educatiu. El cost de la nova instal·lació és de 18.005,95 € i els treballs d’instal·lació duraran dos mesos. D’aquesta manera, l’actuació en aquest centre escolar s’afegeix a les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica que ja funcionen en altres edificis i municipals, com la seu de la Policia Municipal d’Olot, la llar d’infants del Morrot o l’escola del Pla de Dalt.
El projecte també contempla incloure elements de monitoratge i un panell al vestíbul d’entrada a l’edifici principal que permetrà mostrar la producció d’energia elèctrica acumulada en kWh, la potència elèctrica instantània i l’estalvi acumulat de CO2 en tones. Dades que també es podran incorporar de forma actualitzada al web del centre.