AJUTS EXPLOTACIONS AGRÀRIES AFECTADES PELS AIGUATS
AJUTS EXPLOTACIONS AGRÀRIES AFECTADES PELS AIGUATS El Departament d’Agricultura convoca aquestes ajudes per a les empreses agrícoles afectades pels aiguats de l’octubre del 2019 i el temporal Glòria
 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts per a les explotacions agràries afectades pels aiguats del temporal Dana del mes d’octubre del 2019 així com pel temporal Glòria que va recórrer el territori garrotxí del 20 al 23 de gener del 2020 generant importants aiguats, desbordaments de rius i forts episodis de vent.

 

Els ajuts s’inscriuen en el marc de les mesures urgents impulsades pel Govern per pal·liar els danys ocasionats en aquests dos episodis meteorològics. Des del Departament es considera indispensable l’entrega d’aquestes ajudes i és per això que, tot i la suspensió actual dels terminis i gestions administratives arran de l’estat d’alarma per la COVID-19, des de l’administració es considera una actuació “d’interès general” per al “bé comú de la societat”, davant la necessitat de reparació urgent per part d’aquestes empreses agrícoles.

 

El pressupost inicial per a aquestes ajudes ascendeix als 4,1 MEUR i anirà destinat al sector agrícola i forestal. Les persones sol·licitants hauran de complir, entre d’altres, les següents condicions generals d’admissibilitat:

 

- Ser una petita o mitjana empresa.

 

- La superfície màxima admissible de cada explotació ha d’estar inclosa dins de les zones delimitades pel DARP (https://sig.gencat.cat/visors/Ajuts_Aiguats_DARP.html)

 

- Les superfícies de conreu sol·licitades han d’haver estat declarades en la Declaració Única Agrària (DUN) per la persona sol·licitant de l’ajut en la campanya 2019. En el cas de superfícies de planters, seran admissibles les superfícies d’aquells planters que estiguessin inscrits en el Registre Oficial d’Empreses Proveïdores de Material Vegetal abans dels episodis de danys.

 

- Les superfícies, prèviament afectades pels aiguats o el temporal, havien de ser productives, no podien estar abandonades ni en condicions deficients de cultiu i no es poden dedicar a l’autoconsum.

 

- La superfície mínima comprovada ha de ser igual o superior a 0,5 hectàrees, excepte en el cas d’horta i planters que serà de 0,1 hectàrees.

 

Els ajuts estan destinats a aquells propietaris que van patir danys en les seves instal·lacions i equips productius i els sol·licitants es podran acollir a una o a les dues modalitats següents:

 

·       Ajut per a les despeses de realització d’actuacions per a la restitució del potencial productiu pels imports màxims per hectàrea afectada, en relació amb el grau d’afectació.

 

·       La compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament, únicament per a actuacions d’inversió, amb l’Institut Català de Finances (ICF).

 

Es concediran les ajudes segons l’afectació - molt greu, greu, lleu o pendent de valoració - i en funció del nombre d’hectàrees.

 

Es poden presentar les sol·licituds i la documentació acreditativa abans del 10 de juliol del 2020. Cal realitzar-ho telemàticament a través de la pàgina http://seu.gencat.cat. Podeu consultar les bases i detall de la convocatòria en aquest enllaç.

 

 

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat