REUNIÓ AMB LA FISCAL EN CAP DE GIRONA PER BUSCAR SOLUCIONS A LES OCUPACIONS INCÍVIQUES D'HABITATGES
REUNIÓ AMB LA FISCAL EN CAP DE GIRONA PER BUSCAR SOLUCIONS A LES OCUPACIONS INCÍVIQUES D'HABITATGES L'alcalde d’Olot, l’alcaldessa de Girona i el president de la Diputació de Girona han assistit a la trobada
 

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, juntament amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s'han reunit aquest matí al Palau de Justícia amb la fiscal en cap de Girona, Ana Maria Meléndez.

 

L'objectiu de la trobada, tal com van impulsar i coordinar els dos consistoris gironins, era buscar solucions al problema de les ocupacions incíviques d'habitatges que generen conflictes i davant la manca d’eines efectives per fer-hi front. Així ho han reclamat davant de la Fiscalia en cap de Girona amb la voluntat que s’estableixin mecanismes i eines per resoldre aquestes situacions amb la màxima celeritat.

 

Des de la tardor de 2019, l’Ajuntament d’Olot ha treballat de forma exhaustiva per evitar que aquestes incidències s’estenguessin a la ciutat. Per exemple, el passat mes de març, des de l’Ajuntament d’Olot es va anunciar tolerància zero i actuacions immediates per desallotjar els ocupes incívics de la ciutat. Des de llavors, a part d’un increment de la pressió policial i augment dels patrullatges, s’ha treballat intensament per trobar els propietaris privats d’aquells edificis ocupats de forma il·legal perquè, d’una banda, es fessin càrrec de les seves responsabilitats i, per altra banda, hi actuessin ràpidament. Paral·lelament, el passat 4 de setembre es va portar a terme la Junta de Seguretat Local d’Olot en la que es van consensuar un seguit de mesures entre els diversos cossos policials i les administracions locals i per part del Departament d’Interior.

 

En primer lloc, els diversos agents van constatar la necessitat de revisar els protocols per trobar eines que permetin actuar de forma més intensa, directa i ràpida davant les ocupacions incíviques i conflictives que generen molèsties i conflictes veïnals. Al mateix temps, es va acordar la potenciació de la coordinació i col·laboració entre tots els cossos per revisar i delimitar de forma conjunta les línies estratègiques en matèria de seguretat. També es va consensuar un reclam conjunt davant les autoritats judicials i reclamar l’aplicació d’un seguit de canvis legislatius i judicials que permetin actuar de forma més intensa davant les ocupacions il·legals incíviques i conflictives així com davant els delinqüents multireincidents.

 

La visita a la Fiscalia de Girona forma part de l’acord establert amb Girona i que té un doble objectiu: en primer lloc, sumar forces per reclamar a les instàncies superiors que actuïn urgentment i prenguin totes les mesures i accions necessàries per solucionar aquesta mena d’ocupacions i els conflictes que generen. I en segon lloc, traslladar al Govern Central que el problema de l’ocupació il·legal és cada vegada més greu i de major intensitat i que només es podrà resoldre amb la modificació de la legislació actual.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat