JUNTA DE SEGURETAT LOCAL D'OLOT
JUNTA DE SEGURETAT LOCAL D'OLOT La necessitat d’impulsar noves mesures que permetin fer front a les ocupacions incíviques, una de les qüestions tractades a la trobada
 

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha presidit aquest divendres 4 de setembre la Junta Local de Seguretat d’Olot. La reunió, que ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot, arriba després de la petició expressa de l’alcalde de trobar fórmules i determinar actuacions conjuntes per fer front a les problemàtiques de seguretat del territori, principalment focalitzades en les ocupacions incíviques d’habitatges.

Amb la voluntat de posar fre i combatre aquestes situacions incíviques i conflictives, la Junta de Seguretat ha servit per consensuar un seguit de mesures. En primer lloc, la necessitat de revisar els protocols per trobar eines que permetin actuar de forma més intensa, directa i ràpida davant les ocupacions incíviques i conflictives que generen molèsties i conflictes veïnals. Al mateix temps, s’ha acordat la potenciació de la coordinació i col·laboració entre tots els cossos per revisar i delimitar de forma conjunta les línies estratègiques en matèria de seguretat. També s’ha consensuat un reclam conjunt davant les autoritats judicials i aplicar un seguit de canvis legislatius i judicials que permetin actuar de forma més intensa davant les ocupacions il·legals incíviques i conflictives així com davant els delinqüents multireincidents.


Increment de les actuacions policials

Segons dades del Departament d’Interior, Catalunya té avui dia una taxa de 67 delictes per cada 1.000 habitants. A les comarques gironines aquesta ràtio se situa als 63,43 pel que fa a la comarca de la Garrotxa i, a la ciutat d’Olot, la taxa es situa en els 46 delictes per cada 1000 habitants.

Tal com ha detallat el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, les ocupacions d’habitatges s’han convertit en una de les principals problemàtiques d’aquests últims mesos arreu de les comarques gironines amb un augment del 68% en comparació amb l’any anterior.


En aquest sentit i amb la voluntat de posar-hi fre, l’Ajuntament d’Olot amb l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona han creat un front comú per reclamar a les administracions que puguin resoldre aquestes situacions amb la màxima celeritat i s’està pendent d’una propera trobada amb la Fiscalia de Girona.


Dispositiu policial especial durant els dies festius

La Junta de Seguretat també ha tractat sobre el dispositiu especial que la Policia Municipal d’Olot i els Mossos d’Esquadra engeguen aquest divendres i que durant 4 nits té per objectiu evitar aglomeracions i l’incompliment de les normatives de seguretat i sanitàries per la pandèmia de la COVID-19.


“La suspensió dels actes i de les Festes del Tura no és un caprici sinó una mostra del moment que estem vivint. No ens podem permetre abaixar la guàrdia, no ens podem permetre relaxar-nos i prescindir de la distància, de la neteja i de la mascareta”, ha afirmat l’alcalde d’Olot tot fent una crida a la responsabilitat, la prudència i la protecció per part dels ciutadans.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat