PLA REACTIVACIÓ ECONÒMICA
PLA REACTIVACIÓ ECONÒMICA Una platafaforma gastronòmica en línia i un projecte de capacitació digital, properes accions del PlaLes últimes dades disponibles dels efectes de la crisi de la COVID-19 en l’àmbit de l’activitat econòmica i el mercat de treball de la Garrotxa indiquen que a finals d’agost hi havia 2.781 persones a l’atur, el que representa una taxa del 9,88%  (2,35 punts més que el mateix període que l’any anterior). Així mateix, les dades de recuperació econòmica  assenyalen que sectors com la restauració i equipament per a la persona són encara lluny dels nivells de l’estiu de l’any passat (un 20% inferiors).

En aquest context, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa han elaborat el Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació, amb més de 122 accions, que ja s’estan realitzant o portaran a terme les diferents entitats que treballen per fomentar el desenvolupament econòmic de la ciutat i la comarca.
 
Una de les accions que s’està començat a dissenyar és una Plataforma gastronòmica de la Garrotxa en línia que fomenti la promoció i compra del producte local de qualitat i la gastronomia. Aquest projecte proposa incloure la restauració, els establiments i els productors agroalimentaris de la comarca. Es podrà tenir a l’abast de la mà i en un espai únic l’oferta de restaurants de la comarca i quines especialitats ofereixen, així com els productes agroalimentaris de proximitat, qui n’és el productor i on es poden comprar.

El Pla de reactivació també contempla un projecte de capacitació digital per tal de d’adequar els coneixements generals de la població i les activitats econòmiques als entorns digitals, afavorint la igualtat d’oportunitats. Una de les accions concretes que s’engegaran aquesta tardor és el Garrotxa Digital Talent, que té per objectiu sensibilitzar i captar nous professionals per al sector TIC i superar la bretxa existent entre l’oferta i demanda de professionals. Per això, aquest sector ofereix moltes possibilitats d’ocupació i és un factor de competitivitat molt important per a les empreses. Amb la col·laboració de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya s’ha preparat un programa de formació dirigit tant a persones en cerca de feina, com  treballadors o professionals que vulguin fer un canvi cap a aquest sector. El programa inclourà sessions de sensibilització on es mostraran casos d’èxit per tal de motivar a les persones que hi participin a indagar en les possibilitats que ofereix el món digital com a sortida. Posteriorment es duran a terme una desena de tallers d’orientació específica per a les persones que hi vulguin aprofundir més.   Cada taller comptarà amb una introducció a la situació actual de l’ecosistema digital, on es revisaran les principals posicions laborals i habilitats associades, així com l’evolució i característiques d’aquest sector a nivell local i global. Les temàtiques serán: “El món de les APPs per dins”, “Aprèn les bases del disseny web”, “Com les dades transformen el món”, “El futur està en el núvol” i la “Digitalització de les empreses”.

El Pla, que està coordinat des de l’Oficina de Reactivació Econòmica, té una durada prevista d’un any. L’Oficina, situada a la seu central de DinàmiG, al carrer Lorenzana 15, també oferirà a partir de l’octubre atenció presencial, per telèfon i online. Funcionarà amb cita prèvia, identificarà les necessitats concretes, proposarà els serveis que millor poden donar resposta a les seves necessitats i farà les derivacions allà on correspongui, fent-ne un seguiment continuat.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat