LA POSTGUERRA A OLOT, A LA VITRINA DE L’ARXIU
LA POSTGUERRA A OLOT, A LA VITRINA DE L’ARXIU Es podrà veure del 3 al 31 de marçLa Vitrina del Mes del març de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa està dedicada a la postguerra a Olot (1939-1945). Prenent com a fil conductor el volum dels Quaderns d’Història d’Olot dedicat al franquisme, de Jordi Rubió i Jordi Pujiula, aquesta exposició de petit format presenta fotografies, revistes i documents relacionats amb l’exili dels olotins, les primeres activitats i decisions dels nous mandataris locals, la Falange, la repressió política i cultural, els primers ajuntaments, el setmanari ¡Arriba España!, els organismes del règim com el Sindicato Español Universitario (SEU) i la Secció Femenina, la penúria econòmica, l’aiguat de 1940 i l’oposició interna i el maquis, entre d’altres aspectes.

La Vitrina, que es podrà veure del 3 al 31 de març, forma part de l’itinerari “De la República a la Transició”, una proposta de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot per al primer semestre d’aquest any.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat