CONVOCATÒRIA PER A L’ADJUDICACIÓ DE PISOS DESTINATS AL LLOGUER SOCIAL
CONVOCATÒRIA PER A L’ADJUDICACIÓ DE PISOS DESTINATS AL LLOGUER SOCIAL Gent gran, famílies monoparentals i menors de 35 anys, destinataris d’aquesta promocióLa Junta de Govern Local d’aquest dijous 21 de juliol ha aprovat les normes d’adjudicació dels 28 habitatges adquirits per l’Agència de l’Habitatge i l’Ajuntament d’Olot per al desenvolupament de polítiques socials de la ciutat amb destí a lloguer social. Els pisos, situats al carrer Abat Racimir i Josep M. Capdevila, van ser adquirits a principis del mes de maig mitjançant el dret de tanteig i retracte. La compra conjunta d’aquesta promoció va significar la primera d’aquestes característiques que es realitza a tot Catalunya. A la Junta de Govern Local d’aquest dijous, l’Ajuntament també ha aprovat el conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya perquè l’Oficina d’Olot s’encarregui de la gestió de les vivendes que són propietat de la Generalitat.  


La superfície útil dels habitatges va dels 45,95m2 als 91,40m2 (d’una a tres habitacions) amb plaça d’aparcament vinculada a cada vivenda. El preu del lloguer oscil·la entre els 221,46 euros als 368,73 euros al mes i s’hi podran acollir els col·lectius següents:

-          gent gran que comptin amb 65 anys i que estiguin empadronats a Olot o a la resta de municipis de la comarca, amb uns ingressos mínims de 12.000 euros anuals.

-          famílies monoparentals que estiguin empadronades a Olot o a la resta de municipis de la comarca amb uns ingressos mínims de 9.600 euros anuals.

-          joves menors de 35 anys empadronats a Olot o a la resta de municipis de la comarca i amb uns ingressos mínims de 12.000 euros anuals.


El regidor d’Habitatge ha explicat que “hem reservat 6 pisos per a la gent gran, 5 per a famílies monoparentals i 17 per als menors de 35 anys”. Josep Berga ha assegurat que “volem donar resposta als joves que, per motius laborals o per estudiar havien marxat a viure fora i que ara volen tornar a la ciutat i als que es troben amb dificultats per emancipar-se i volen començar un nou projecte de vida” Per accedir a aquestes vivendes, han d’haver estat empadronats en els últims dos anys a Olot o bé a qualsevol altre municipi de la comarca o bé acreditar que ho havien estat deu anys abans.


El termini de presentació de sol·licituds començarà el dilluns 1 d’agost i s’allargarà fins al 16 de setembre. Cal dirigir-se a l’Oficina Local d’Habitatge, ubicada a la primera planta de l’Ajuntament d’Olot.  imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat