NOVA CAMPANYA DE SUPORT AL SECTOR DE LA RESTAURACIÓ D’OLOT
NOVA CAMPANYA DE SUPORT AL SECTOR DE LA RESTAURACIÓ D’OLOT Amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa s’inicia una campanya de difusió per donar a conèixer els establiments que ofereixen menjar per emportar
 

La Generalitat ha presentat aquest dimecres un nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la COVID davant l’empitjorament de les dades registrat durant els darrers dies. Entre les accions -que entren en vigor a les 12h de la nit de dijous a divendres i tindran una vigència de quinze dies- suposa “la suspensió del consum a l’interior de bars i restaurants, així com a les terrasses”. Per tant, aquests establiments únicament podran servir menjar a domicili o per emportar.

 

L’Ajuntament d’Olot i l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa inicien un seguit de mesures per tal de continuar donant suport al sector de la restauració. En primer lloc, s’ha acordat llançar una campanya de promoció per donar a conèixer els establiments que faran servei a domicili o menjar per emportar. Aquest divendres s’iniciarà el rodatge d’un vídeo promocional per tal de donar visibilitat a l’activitat d’aquests negocis i, al mateix temps, animar a la població a fer ús d’aquests serveis.

 

Una altra de les mesures acordades és la informació de les ajudes que puguin sortir dirigides al sector. Des de l’Oficina de Reactivació Econòmica -que està a punt d’obrir les seves portes a DinàmiG- s’oferirà assessorament als responsables de bars i restaurants perquè puguin acollir-se a les convocatòries d’ajuts directes i altres línies extraordinàries adreçades al sector. 

 

L’Ajuntament d’Olot continuarà treballant amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per tal de trobar noves mesures que permetin continuar ajudant al col·lectiu (les dades de recuperació econòmica i assenyalen que sectors com la restauració i equipament per a la persona són encara lluny dels nivells de l’estiu de l’any passat, un 20% inferiors a causa dels efectes provocats per la pandèmia de la COVID).

 

També s’ha començat a dissenyar una Plataforma gastronòmica de la Garrotxa en línia que fomenti la promoció i compra del producte local de qualitat i la gastronomia. El projecte proposa incloure la restauració, els establiments i els productors agroalimentaris de la comarca. Es podrà tenir a l’abast de la mà i en un espai únic l’oferta de restaurants de la comarca i quines especialitats ofereixen, així com els productes agroalimentaris de proximitat, qui n’és el productor i on es poden comprar.

 

Aquestes accions s’afegeixen a les que l’Ajuntament d’Olot ha posat en marxa aquests últims mesos adreçades a aquest sector, des de l’inici de l’estat d’alarma per la COVID. El Consistori no ha cobrat la taxa d'ocupació de terrasses a la via pública a tots els bars i restaurants i ha ofert la possibilitat d'ampliació de terrasses (sense haver de pagar drets) per poder conciliar les mesures de protecció de la salut i la recuperació econòmica. També s’ha permès la col·locació de noves terrasses a establiments d'hostaleria i restauració i l'obertura d'espais de degustació a establiments comercials (que no tinguin la llicència de bar o restaurant) i que elaborin productes artesanals.

 

Els propietaris de bars i restaurants també van poder-se acollir als Ajuts Olot 500, la línia de subvencions que l’Ajuntament d’Olot va impulsar per ajudar a reactivar les empreses, negocis i activitats econòmiques de la ciutat afectades per la crisi de la COVID-19. El Consistori va fer efectives les  ajudes de 500 euros a 373 sol·licitants, el que ha suposat un import total de 186.500 euros. 

 

Més de 150 establiments s’han apuntat a la campanya de difusió que l’Ajuntament d’Olot ha posat a disposició de comerços, restaurants i empreses de serveis de la ciutat. Des del Consistori se’ls ha facilitat espais a ràdio, televisió i premsa de forma gratuïta. Es tracta de noves accions del Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació d’Olot i la Garrotxa. Un total de 122 propostes acordades a la Taula de Treball de Grups Municipals per continua impulsant i donant suport al teixit empresarial de la ciutat afectat per les conseqüències i la crisi de la pandèmia de la COVID-19.

 

* Font: Banc Sabadell - Pulsoimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat