INICI VACUNACIÓ DE LA GRIP A LA GARROTXA
INICI VACUNACIÓ DE LA GRIP A LA GARROTXA La vacunació s'avança quinze dies i, de manera excepcional per la pandèmia, es farà majoritàriament fora del CAP
 

La campanya de vacunació contra la grip s’avança dues setmanes respecte del 2019 i comença aquest dijous 15 d’octubre a Catalunya. A la Garrotxa, el primer dia de vacunació serà el dilluns dia 19. Tot i això, durant la primera quinzena d’octubre ja s’ha prioritzat la vacunació del personal sanitari i sociosanitari i de les persones institucionalitzades.

La principal novetat respecte la campanya de vacunació d’aquest 2020 és que es farà majoritàriament fora dels centres d’atenció primària, principalment en espais municipals cedits pels ajuntaments. A la Garrotxa s’han habilitat fins a 14 punts de vacunació en dies i franges horàries diferents per tal d’abastar tanta població com sigui possible. El motiu d’aquesta descentralització és evitar aglomeracions en espais més reduïts com poden ser alguns consultoris locals i assegurar així que es compleixen totes les mesures de seguretat davant la COVID-19.

Un equip format per personal d’infermeria i administratiu es desplaçarà a aquests espais municipals per fer la vacunació, als quals caldrà accedir amb cita prèvia. Els usuaris podran agafar cita per internet o a través de La Meva Salut (LMS), directament en una agenda de vacunació, un espai digital que inclou la informació personal generada per l’atenció sanitària prestada en centres assistencials públics. L’accés és des de l’adreça web https://lamevasalut.gencat.cat o a través de l’app La Meva Salut.

A banda de La Meva Salut, els usuaris dels centres d’atenció primària de la Garrotxa també poden triar vacunar-se aprofitant les visites de control quan vagin al CAP. Els objectius de l’Agència de Salut Pública de Catalunya pel que fa a les cobertures de vacunació d’aquesta temporada 2020-2021 són assolir o superar cobertures de vacunació del 75% en persones grans, preferentment a partir dels 65 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% en embarassades i en persones amb condicions de risc.

La vacuna de la grip es recomana especialment a les persones susceptibles de patir-ne els efectes, com ara les qui tenen malalties cròniques, la gent gran, les dones embarassades, els professionals de l'àmbit sanitari i col·lectius de serveis essencials (bombers, policia, mestres, cuidadors/es familiars de gent gran...). Tenint en compte la situació epidemiològica actual i la importància de mantenir els serveis educatius actius, en aquesta campanya 2020-2021 també es considera el col·lectiu de mestres com un servei públic essencial on es recomana la vacunació. Aquestes persones s’hauran de vacunar als mateixos serveis sanitaris que els corresponguin.

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i seguir unes bones pràctiques d’higiene. Això ajuda a disminuir la transmissió del virus i és l’acció més efectiva per protegir-se i protegir les persones del nostre entorn.

Dates i horaris de vacunació a la Garrotxa
ABS Olot


EAP

Dies

Horari

Centre de vacunació

Direcció

Olot

21, 23 i 30

d’octubre

9h-13h

Recinte Firal d’Olot

C/ de Madrid, s/n

Olot

20 i 27

d’octubre

15h-19h

Recinte Firal d’Olot

C/ de Madrid, s/n

Olot

19 i 26

d’octubre

9h-13h

Sala Torín

C/ del Roser, 13

Les Preses

28

d’octubre

9h-13h

Ajuntament de les

Preses

C/Major, 2És altament probable que aquestes dates i horaris establerts s’ampliïn en alguns municipis en funció de la demanda. Si és així, s’utilitzaran els canals de comunicació habituals per donar a conèixer a la ciutadania els nous punts de vacunació.

imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat