CONTINUEN ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS D’OLOT
CONTINUEN ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS D’OLOT En aquests moments s’està realitzant la validació tècnica de les propostes de millora de la ciutat que properament es portaran a votació
 

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot destina una partida de 100.000 euros als Pressupostos Participatius. Les veïnes i veïns del sector nord d’Olot (Morrot, Benavent, Sant Cristòfol - Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix) estan cridats a participar d’aquesta edició que la COVID ha obligat a fer únicament de forma telemàtica.

 

El mes de març de l’any passat s’havien de celebrar les primeres trobades que, a causa de la pandèmia, es van aturar fins a la tardor. El passat mes de novembre van començar les sessions que han girat al voltant de territori sostenible, economia circular i diversitat cultural i identitat comuna. El dia 2 de febrer s’ha portat a terme una nova trobada per concretar les accions de millora a les que es destinaran els tercers Pressupostos Participatius de la ciutat.

 

Les propostes estan en aquests moments a validació tècnica. Segons el reglament de Pressupostos Participatius, les accions proposades han de complir els requisits següents: han de fer referència a competències municipals, han de tenir un cost mínim de 5.000 euros i no poden superar els 40.000 euros d’inversió, entre altres aspectes. Una vegada validades tècnicament, se’ls assignarà un pressupost i es posaran a votació.

Ben aviat es donarà a conèixer les propostes que arriben a votació i el calendari previst per a la votació que serà en línia. Com cada any, podran votar les persones que tinguin 16 o més anys i que visquin al sector nord d’Olot. Les iniciatives més votades fins a esgotar els 100.000 euros de pressupost seran les que finalment s’executaran.

La d’aquest any és la tercera edició dels Pressupostos Participatius d’Olot. A les edicions anteriors, les accions guanyadores han estat les següents:

 

Primera edició (any 2018)

- El circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots)

- Jornades de la dona (261 vots)

- Mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots)

- Informació dels serveis públics als barris (240 vots)

- Espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots)

- Gegant de Sant Roc (188 vots)

772 persones van votar a la primera edició (7,99% del total).

 

Segona edició (any 2019)

- Adequació d’itineraris a la Muntanya Pelada (263 vots) 

- Revivim les places petites (217 vots)

- Fem grans places i parcs (214 vots)

- Tram de carril bici (209 vots)

- Barris: espais de cultura (172 vots)

Les propostes van tenir 1.372 vots. Van votar 379 (un 6% del total)  

 

Més informació a participa.olot.cat i la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot

www.olot.cat.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat