PROJECTE D'ESTALVI ENERGÈTIC A L'ENLLUMENAT PÚBLIC
PROJECTE D'ESTALVI ENERGÈTIC A L'ENLLUMENAT PÚBLIC També ha començat obres de millora de l'accessibilitat de voreres a diferents sectors d'OlotJa han començat les obres d’ampliació de les voreres del pont de la plaça del Palau. El regidor d’Infraestructures i Obra Pública, Josep Gelis, ha explicat que “els treballs han de millorar el pas dels vianants per aquest espai i sobretot garantir que hi puguin passar persones de mobilitat reduïda”. Una vegada finalitzada l’actuació, la vorera passarà a tenir 1,45 metres mig metre més que en l’actualitat. L’empresa Excavaciones Ampurdan realitza els treballs, que s’estan executant de forma simultània als del gual de l’encreuament del carrer Bisbe Lorenzana amb Castellà i Lloveras. En aquest cas, s’està rebaixant el nivell de la vorera per millorar l’accessibilitat de les persones amb problemes de mobilitat.

 

Una vegada enllestides aquests dues actuacions, les màquines es traslladaran a altres punts de la ciutat per continuar amb el programa de millora de voreres d’aquest 2016. S’actuarà en els guals situats a l’encreuament del carrer Fontanella amb Bisbe Lorenzana i els carrers del voltant de la plaça Balmes: Bernat Vilar amb Berga i Boada; Bernat Vilar amb Bisbe Guillamet; Montsalvatge amb Casimir Plana i Pou del Glaç amb Pere Lloses.

 

Els treballs tenen un cost de 69.000 euros i formen part del Programa de conservació i millora dels ferms i voreres al que l’Ajuntament d’Olot ha destinat, aquest any, 350.000 euros. La partida més elevada del pressupost, un total de 200.000 euros, s’han destinat a la remodelació del carrer Macarnau: per ampliar les voreres i instal·lar un nou sistema de clavegueram. La resta de pressupost ha permès asfaltar un tram de l’Avinguda Europa, al polígon del Pla de Baix i el camí de les Bruixes, al barri de Sant Miquel.  

 

Aquests dies també s’ha començat a executar el projecte d’adequació de l’enllumenat viari d’Olot al reglament d’eficiència energètica. Els treballs consisteixen en la substitució de lluminària led de l’enllumenat públic de la ciutat. L’empresa SECE (Sociedad Española de Construcciones Eléctricas) porta a terme els treballs, que s’han adjudicat per 502.748,70 euros.

 

Per poder fer front a aquest pressupost, l’Ajuntament d’Olot s’ha acollit al Programa d’ajudes per a la renovació de la il·luminació exterior municipal que ha posat en marxa el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. La convocatòria posa a l’abast de les administracions préstecs sense interès per incentivar i promoure actuacions d’estalvi energètic que ajudin a reduir les emissions de diòxid de carboni.

 

Els tècnics han començat la substitució per l’Avinguda Onze de Setembre, el carrer Bolós i la plaça Espanya. A les properes setmanes, es realitzarà a la zona alta del barri de Sant Roc, el sector de Bonavista proper a la piscina municipal, l’entorn de la carretera vella de Batet, al polígon industrial de la Canya, la carretera de Riudaura, al sector del carrer Alforja, a tot el sector de la Guardiola, a l’avinguda Europa i la plaça del jutjats i al carrer del Roser.  

 

El projecte planteja la substitució de 1.330 lluminàries tecnologia led amb un menor consum que, segons ha concretat el regidor Josep Gelis, “representarà un estalvi total de 115 Kw de potència instal·lada i un estalvi de consum d’energia elèctrica al voltant 450.000 Kw/h any i un estalvi econòmic de 60-65.000 euros anuals”. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat