300 ALUMNES PARTICIPEN DEL "CANVI DE MARXA"
300 ALUMNES PARTICIPEN DEL "CANVI DE MARXA" És una activitat de conscienciació viària dels joves a partir de casos realsEl Teatre Principal d’Olot ha acollit aquest matí “Canvi de marxa”, una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del  Servei Català de Trànsit i que ha comptat amb la col.laboració de la Policia Municipal d’Olot. Té per objectiu conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys de les causes i conseqüències dels accidents de trànsit així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

El nom “Canvi de marxa” apel.la a la moderació dels joves sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes. 

La Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit pretenen que tant aquesta representació fictícia com els testimoniatges reals serveixin per  prendre consciència sobre factors de risc tals com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga, o l’excessiva laxitud dins del vehicle. A més, també volen promoure l’autoprotecció dels joves davant dels riscos a la via pública així com infondre la responsabilitat d’actuar, si cal, per garantir sempre una mobilitat segura.  En definitiva, es tracta que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels potencials perills a l’hora de desplaçar-se.

L’acte que ha tingut lloc aquest matí, ha comptat amb l’assistència de 300 joves de diferents centres: estudiants de 4t ESO, 1r de Batxillerat, Cicle Educació infantil i Cicle activitats físiques, dels  Centres Educatius: IES Montsacopa, Escola Pia, IES Bosc de Coma, IES Garrotxa i Escola Petit Plançó.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat