70 JOVES S’INTERESSEN PER PROGRAMES OCUPACIONALS
70 JOVES S’INTERESSEN PER PROGRAMES OCUPACIONALS Aquest matí s’ha fet una sessió informativa dirigida als joves d’entre 16 i 29 anysUna setantena de joves han participat de la sessió informativa per donar a conèixer els dos projectes que ha posat en marxa l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot. A l’Espai Ideal s’han donat a conèixer els detalls d’aquests programes, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançats pel Fons Social Europeu, que es dirigeixen a la franja d’edat de 16 i 29 anys i els suposarà millorar la formació i, en la seva majoria, un contracte laboral per un període, mínim, de sis mesos. 

El primer dels programes Joves per l’Ocupació s’adreça als joves d’entre 16 i 24 anys que no han acabat l’ESO o bé que, tot i haver-la finalitzat, no han continuat estudiant. Es seleccionaran 20 persones perquè participin d’un procés d’orientació i tutorització que durarà 18 mesos. Els que no tinguin l’ESO se’ls oferirà la formació necessària perquè puguin obtenir en títol. Els que es trobin en aquesta situació, com a la resta de participants, se’ls oferirà orientació i formació en el sector carni o en l’àmbit de la fusteria durant 4 mesos per tal que puguin tenir la possibilitat de fer pràctiques a les empreses i tenir accés, a posterior, a un contracte laboral.

Pel que fa al segon programa (Fem Ocupació per Joves) està adreçat als joves d’entre 18 i 29 anys amb estudis d’ESO, Cicles Formatius de Grau Mitjà o Batxillerat. En aquest cas, la feina realitzada des de l’Àrea d’Ocupació s’inicia amb una prospecció de les empreses que estiguin interessades a contractar 20 persones que compleixin aquest perfil. L’Ajuntament s’encarrega de la formació dels joves segons l’oferta de les feines que s’han localitzat mentre que les empreses n’assumeixen la contractació durant sis mesos. 

Després de la sessió informativa d’aquest divendres dia 22 de gener, s’inicia un procés de selecció per escollir els 40 joves que podran participar d’aquests programes ocupacionals. Per a més informació, cal posar-se en contacte amb el Servei d’Orientació i Inserció Laboral del Mas Les Mates (carrer Mestre Falla, 46 o bé al telèfon 972 26 78 12), des d’on s’ofereix orientació laboral, formació per l’ocupació i intermediació laboral amb empreses.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat