INAUGURACIÓ DEL MEMORIAL A LLUÍS COMPANYS
INAUGURACIÓ DEL MEMORIAL A LLUÍS COMPANYS Tindrà lloc aquest dissabte 6 de febrer a les 11 h davant l’entrada al cementiriL’Ajuntament d’Olot va convocar l’any passat el concurs per a la creació d’una obra artística a l’espai públic de la ciutat en homenatge a Lluís Companys amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament. S’hi van presentar vint projectes dels quals un jurat (format per tres tècnics municipals, un membre del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot, un representant de l’Escola d’Art d’Olot i un historiador) va seleccionar tres intervencions finalistes d’entre les quals va resultar guanyadora la presentada pels arquitectes Marc Torrellas Arnedo i Marta Milà Pascual.

La proposta Per Catalunya!, que s’ha instal.lat als terrenys de davant l’entrada al cementiri municipal d’Olot, consta de quatre barres verticals d’acer blanc i dues franges de formigó horitzontals. Les quatre barres porten escrites les frases “Moriré per Catalunya i per lo que ella representa”; “Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a guanyar”, “Guanyarem perquè tenim la raó i perquè tenim la força” i “Catalans: l’hora és greu i gloriosa”. A les franges de formigó horitzontal s’hi pot llegir “Per Catalunya!” i “Olot a Lluís Companys”, a més del nom dels autors. Aquesta part es complementa amb sis elements d’acer negre, situats davant la peça principal, que escenifiquen els darrers moments de la vida de Companys.

La inauguració de l’obra Per Catalunya! tindrà lloc aquest dissabte 6 de febrer a les 11 h del matí davant l’accés principal al cementiri d’Olot. L’acte coincideix amb el cap de setmana en què es compleixen 77 anys de l’entrada de les tropes franquistes a Olot (el 7 de febrer de 1939).


“ART A OLOT DURANT LA II REPÚBLICA (1931 – 1939)”
La inauguració del monument a Companys anirà seguida de l’obertura de l’exposició “Art a Olot durant la II República (1931-1939)”. Aquest dissabte a les 12 h del migdia a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa, s’inaugurarà la mostra que “ofereix unes vies d’aproximació a la societat de l’època a partir de la producció estètica i de determinades representacions visuals i expressions culturals que hi van tenir lloc, amb una atenció especial al paper dels republicanismes en la conformació i el desplegament de l’àmbit artístic a la ciutat”. La mostra, organitzada per l’Institut de Cultura d’Olot a través del Museu de la Garrotxa i per la Direcció General Arxius compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la col.laboració del PEHOC i el COAC. Es podrà veure fins al 22 de maig i ofereix activitats complementàries com visites guiades, un cicle de conferències i la presentació del llibre Art a Olot durant la segona República, de l’historiador de l’art  i comissari de l’exposició, Narcís Selles.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat