EL SISMÒGRAF S’EXPANDEIX
EL SISMÒGRAF S’EXPANDEIX Tindrà vuit rèpliques abans i després del festival de dansaCom ja es va anunciar, el  Sismògraf se celebrà en la seva edició del 2016 del 31 de març al 3 d’abril. Aquests seran els quatre dies principals del festival en què es tornaran a reunir a Olot artistes, professionals i públic, per viure i gaudir de la dansa. A més, però, abans i després del festival s’han programat altres espectacles de dansa que el completen i en formen part.

Si el Sismògraf és el festival que detecta el moviment i l’epicentre de la dansa de Catalunya, aquestes propostes són les rèpliques del Sismògraf, seguint amb la terminologia que relaciona el festival amb el moviment característic seu entorn volcànic. Les dues primeres rèpliques se celebraran el mateix cap de setmana (18 i 19 de març) i relacionaran la dansa amb el futbol. El 18 de març es podrà veure a Teatre Principal d’Olot l’espectacle Foot-Ball, de Cesc Gelabert. El premi Nacional de Dansa ha coreografiat els gols de Leo Messi i les indicacions que Pep Guardiola donava Xavi, Iniesta, Puyol i Valdés, entre altres. Es tracta d’una unió perfecta entre dansa i futbol per demostrar que en el fons no estan tan allunyades.

La relació dansa – futbol continuarà l’endemà, el dissabte 19 de març amb l’espectacle La partida en el qual Vero Cendoya unirà cinc futbolistes i cinc ballarins a la pista de l’Escola Cor de Maria, per posar de relleu les semblances que hi ha entre les dues disciplines. L’espectacle va guanyar el premi FiraTàrrega 2015. El cap de setmana de dansa i futbol es complementarà amb un taller de futbol acrobàtic per a nois i noies a la plaça Major. Des d’Olot Cultura s’ha creat un paquet especial per poder gaudir dels dos espectacles a un preu reduït de 12 euros.

La següent de les rèpliques ja serà el dia 8 d’abril, just després del festival Sismògraf 2016 i serà la mostra del resultat del projecte Tots dansen. Alumnes dels Instituts Garrotxa i Bosc de la Coma i de l’Escola Cor de Maria presentaran un espectacle de dansa contemporània amb coreografies d’Álvaro de la Peña que, durant tot el trimestre, hauran preparat amb els seus professors d’educació física. Més de cent estudiants mostraran el resultat final d’uns tallers que tenen la voluntat d’apropar la dansa als adolescents des de les aules.

Encara al mes d’abril, el dia 21, Sismògraf proposa una prèvia de Sant Jordi amb gust de dansa: la companyia Mal Pelo representarà El cinquè hivern, un poema coreogràfic construït a partir de les paraules de l’escriptor i poeta italià Erri de Lucca. El pas del temps i els límits del propi territori són peces claus en aquest duet escènic.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat