COMENÇA LA CAMPANYA DE PREVENCIÓ DEL MOSQUIT TIGRE
COMENÇA LA CAMPANYA DE PREVENCIÓ DEL MOSQUIT TIGRE S’avança l’inici de les actuacions per prevenir la presència del mosquit tigre a la ciutatL’Ajuntament d’Olot ha decidit avançar la campanya de control del mosquit tigre. Les actuacions que l’any passat van començar amb els mesos d’estiu, aquest 2016 s’avancen a la primavera. L’objectiu és fer front a la presència del mosquit tigre a la ciutat amb l’augment de les temperatures i oferir a la ciutadania el coneixement i les accions possibles per ajudar a frenar la seva proliferació. I és que el 90% dels llocs de cria del mosquit tigre es troben a l’àmbit privat (patis, jardins, horts ...), i per tant “és molt important la seva detecció per part dels ciutadans i la seva implicació per eliminar els punts d’acumulació d’aigua” ha explicat aquesta tarda el regidor de Medi Ambient, Josep Guix. 

 

Una de les primeres accions previstes és la distribució d’una carta informativa a tots els titulars d’horts municipals. Se’ls informa de la necessitat de prendre una sèrie de mesures per evitar la proliferació del mosquit a més de comunicar-los que tenen al seu abast i de forma gratuïta la tela mosquitera que necessitin. Les persones interessades cal que es dirigeixin al Consorci SIGMA, a la carretera de Riudaura 94 d’Olot. El regidor ha afegit que “també s’hi poden acollir els titulars d’horts particulars”.

 

La campanya de prevenció també inclou, com l’any passat, sessions informatives sobre la biologia del mosquit i mesures preventives als treballadors de diferents serveis municipals. En col·laboració amb Dipsalut i el programa de vigilància del mosquit tigre, s’instal·larà un punt informatiu el mercat setmanal dels dilluns a Olot.

 

Per segon any consecutiu s’està preparant una mesura de reforç per tractar punts susceptibles pel creixement de larves de mosquit. El proper mes de maig està previst que comenci l’aplicació d’un tractament biològic als embornals de diferents zones d’Olot properes a espais públics molt freqüentats com són els centres educatius, els parcs infantils o les zones esportives.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat