“VIDES ESCRITES, ESCRIURE VIDES” AL MOT DEL 2016
“VIDES ESCRITES, ESCRIURE VIDES” AL MOT DEL 2016 El festival de literatura MOT celebrarà el mes d’abril del 2016 la tercera edicióEl festival de literatura MOT celebrarà el mes d’abril del 2016 la seva tercera edició sota el títol Vides escrites, escriure vides. Comissariat per la doctora en Filologia i professora de literatura contemporània Margarida Casacuberta, el MOT 2016 vol explorar la recreació de vides a través de la novel.la.

El MOT 2016 se celebrarà del 7 al 16 d’abril a les ciutats de Girona i Olot i, com en les passades edicions, tindrà un format de diàleg entre diversos escriptors que han treballat aquesta temàtica en les seves obres. Amélie Nothomb i David Foenkinos són dos autors internacionals que ja han confirmat la seva presència al MOT 2016. El festival MOT ha avançat la participació també d’autors catalans i de l’estat espanyol, l’obra dels quals té una estreta relació amb la temàtica de la propera edició del festival: Maria Barbal (En la pell de l’altre), Javier Cercas (El impostor, Soldados de Salamina o Relatos reales), Imma Monsó (Tot un caràcter), Vicenç Villatoro (Un home que se’n va), Alicia Giménez Barlett (Donde nadie te encuentre) o Andreu Carranza (El poeta del poble).

Els responsables de la imatge gràfica del festival 2016 han estat en aquesta ocasió l’equip de l’estudi FANG. Els dissenyadors han proposat una imatge que gira a l’entorn de la mà, considerada des de dos punts de vista: com a registre gràfic de la vida i com a eina generadora de literatura sobre la vida pròpia i la dels altres. La imatge del MOT no es basa en una sola mà, sinó en mans diverses i múltiples –diferent gènere, edat, professió i ètnia–, una varietat que es fa extensiva també a les vides que representen i a la disparitat de formes i gèneres narratius que adopta la literatura. Finalment, la dicotomia present en el títol del MOT 2016, “Vides escrites, escriure vides”, es visualitza gràficament en la divisió cromàtica entre el blanc i el negre, d’una banda, i el granat, de l’altra.

Després de tres edicions, el MOT es consolida com un festival internacional de literatura i amb uns objectius molt clars: aproximar els escriptors al públic lector, transmetre la idea que la literatura és positiva per al benestar de les persones i fer-ho a través d’una programació de qualitat que aplega escriptors de primer nivell a les ciutats de Girona i Olot en un format de proximitat amb el ciutadà.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat