Passeig Ramon Guillamet, 10 - 17800 OLOT
Tel. 972 27 91 01 - a/e: atencioalciutada@olot.cat

MENU PRINCIPAL > Ajuntament > Tauler d'anuncis > Notícies > ARRIBA ORIGENS

ARRIBA ORIGENS
ARRIBA ORIGENS Cap de setmana d'activitats de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya



Aquest dissabte i diumenge, el Recinte Firal d’Olot es tornarà a omplir de productors d’arreu del territori amb la celebració de la sisena edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya. Reconeguts cuiners i productors oferiran diverses activitats amb un denominador comú destacat: els productes de qualitat.

Un any més la fira comptarà amb tres espais d’activitats. Per l’Aula de Cuina hi passaran Ada Parellada (Semproniana, Barcelona), Ivan Surinder (Tandoor, Barcelona), Ariadna Julian (Monvínic, Barcelona), Sergi Roca (Equilibri, Navata) i Jordi Juncà (Ca l’Enric, Bianya), que actuaran el dissabte, i Vicenç Fajardo (La Plaça, Madremanya), Joan Massegur (Hostal dels Ossos, Associació d’Hostalatge de la Garrotxa), Salvador Brugués (Girona), Fina Puigdevall (Les Cols, Olot) i Carme Ruscalleda (Sant Pau).

A l’Aula de Tast, on es fan tastos i maridatges dels productes exposats a la fira, les activitats del dissabte seran: Tast de mar i muntanya (Girona Excel·lent); Idiazabal, plaers a l’abast (Ajuntament d’Idiazabal); Xocolates de garrofa i cacau (Garrofina); Tastem la Vall de Bianya (De Bianya); Vins ecològics de petits cellers (Celler d’Adons, Mas Vida i Suriol). I el diumenge: Pans ecològics, pizzes i coques de recapte (L’Espurna, La Fogaina i Artipà); Cerveses artesanes de nova tendència (Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural); Torrons ecològics (Massaxuxes) i Formatges artesans i vins de varietats autòctones (La Xiquella i Parató).

Per la seva banda, com sempre els nens podran gaudir d’activitats pensades per a ells com tallers de xocolata, dolços, embotits, coques o postres, entre d’altres.

L’espai firal
En total la fira comptarà amb 65 estands que acolliran uns 90 productors que oferiran tastos del seus productes als visitants de la fira a través de l’intercanvi de tiquets. El visitant també podrà comprar directament al productor.
L’edició d’enguany manté el format, però incorpora novetats. Una d’elles és la presència destacada de productes ecològics com pa, formatge, cervesa, vi, etc. que representen el 33% del productors participants.
En referència als sectors, Orígens comptarà amb propostes molt diverses que van des d’embotits, làctics, carns, cervesa, pastisseria o fleca fins a melmelades, olis, fruits secs, verdures, ostres, infusions, vins, licors, vermuts o caves, entre d’altres.
Com en les darreres edicions també hi haurà l’Espai Cervesa, que aglutinarà fins a 5 productors catalans de cervesa artesana del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural i enguany l’Espai Vi que agruparà diversos cellers ecològics.

1r Concurs de coques de forner de Catalunya
Una altra de les novetats serà el 1r Concurs de Coques de Forner de Catalunya que se celebrarà el dissabte 25 de novembre. Forners d’arreu presentaran les seves coques a concurs i un jurat format per representants dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic, gurmets i bocafins serà l’encarregat de decidir els premis.

Idiazabal, territori convidat
A més, aquesta edició tindrà territori convidat: serà Idiazabal. Cinc petits productors del municipi (dos de formatge d’ovella amb el segell de la DO, un de formatge de vaca ecològic, un de txacolí ecològic i un de sidra ecològica) seran presents a Orígens. Tots ells també oferiran una sessió a l’Aula de Tast.

Activitats a la ciutat

Orígens també es viurà a la ciutat d’Olot. Un any més Cines Olot i El Celler organitzen una sessió de Gastrocine amb un sopar de montaditos amb DO dins la sala de cinema i la projecció de la pel·lícula alemanya Kebab connection d’Anno Saul. Serà el dijous 23 de novembre a les 20.30 h. L’entrada té un preu de 10 €. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà un trenet que circularà del recinte firal al centre de la ciutat. Serà gratuït amb l’entrada de la fira i sense entrada tindrà el cost d’1 €. El dissabte circularà d’11 a 14 h i de 16 a 20 h i el diumenge d’11 a 14 h. El preu de l’entrada a la fira és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. L’Aula dels Nens té un preu de 2 euros i l’Aula de Tast d’1. Les inscripcions per a aquestes espais es realitzaran a l’entrada de la fira. L’horari serà el dissabte, des de les 10 del matí a les 9 del vespre i el diumenge des de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Consulteu la programació de Fira Orígens a www.firaorigens.cat


imprimir