Aquest dimarts 2 de febrer del 2021 es porta a terme una sessió telemàtica que permetrà concretar les accions de millora i definir en què es destinaran els Pressupostos Participatius de la Zona Nord d'Olot.
2 de febrer de 2021
Aquest dimarts 2 de febrer del 2021 es porta a terme una sessió que permetrà concretar les accions de millora i definir en què es destinaran els Pressupostos Participatius de la Zona Nord d'Olot. Seguint les mesures sanitàries i de seguretat per evitar contagis per la COVID-19, la sessió serà telemàtica de 18 a 20 h. No cal haver participat anteriorment per poder sumar-se a la trobada aportant les idees i propostes que es considerin convenients. Per participar-hi només cal enviar un correu electrònic a participacio@olot.cat.
A aquestes trobades en línia es creen conjuntament i es proposen diverses accions de millora per als barris. Seguidament, les accions seran valorades tècnicament i dotades d'un pressupost. Tot seguit, es passarà al període de votacions. Podran votar totes les persones majors de 16 anys que resideixen als barris on se celebren els 3rs Pressupostos Participatius. Les accions més votades i fins a arribar a un màxim de 100.000 euros, són les que es portaran a terme.
La 3a edició dels Pressupostos Participatius d'Olot són una oportunitat perquè les veïnes i els veïns decideixin a què volem dedicar part del pressupost municipal, 100.000 € cada any. Enguany, les jornades i trobades així com la gestió dels pressupostos participatius s'estan celebrant de manera virtual, arran l'afectació de la pandèmia de coronavirus i amb la voluntat de mantenir viu l'esperit de la iniciativa, contribuint en generar una democràcia més ciutadana i transparent.
Aquest 2020-2021, els Pressupostos Participatius es realitzen a la zona nord d'Olot que inclou els barris del Morrot, Benavent, Sant Cristòfol – Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix.
El procés va començar amb les jornades participatives telemàtiques amb les veïnes i veïns dels barris que participen aquest any de la iniciativa. Es van proposar i crear de forma conjunta diverses accions de millora d'aquest sector de la ciutat, posant el focus en tres temàtiques principals: territori sostenible, diàleg intercultural i economia circular.
En definitiva amb els Pressupostos Participatius d'Olot busquen construir una nova cultura democràtica, on tothom pugui participar i decidir de forma corresponsable sobre les polítiques de la ciutat. Fins ara els Pressupostos Participatius s'han portat a terme a la zona sud, oest i ara nord, una zona cada any i definint les àrees geogràfiques de forma que disposi de la mateixa quantitat de població aproximadament. En els barris de Sant Miquel i el Barri Vell no es porta a terme aquesta iniciativa, ja tenen en marxa Plans Integrals d'Accions de Millora (PIAM) que permeten recollir les aportacions i opinions dels seus veïns i veïnes.