L’Ajuntament d’Olot se suma a les commemoracions d’aquesta celebració instaurada per les Nacions Unides. Avui en dia, des de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure es porta a terme diversos programes, activitats i projectes integradors especialment dirigits per a les persones que tenen més dificultats per realitzar pràctiques esportives de qualitat.
3 de desembre de 2020
Un any més, aquest dijous 3 de desembre l’Ajuntament d’Olot se suma a les commemoracions del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una diada que es va instaurar l’any 1992 per les Nacions Unides amb la voluntat de donar visibilitat i garantir la integració i igualtat de les persones amb discapacitats.
Avui dia, l’esport s’ha convertit en una de les eines més integradores de la societat. En aquesta línia, des de l’Institut Municipal d’Esports de l’Ajuntament d’Olot (IMELLO) es compta amb programes, activitats i projectes variats que tenen per objectiu treballar la cohesió social, la solidaritat, la tolerància i oferir als sectors més desprotegits o amb més dificultats, una pràctica esportiva variada i de qualitat. Al mateix temps, les instal·lacions esportives de la ciutat estan habilitades perquè qualsevol usuari, indiferentment de les seves aptituds i situació, pugui realitzar pràctiques esportives.
En aquest sentit, l’equip de tècnics de l’Institut d’Esports porta a terme activitats esportives amb diverses entitats de la ciutat que treballen amb persones amb discapacitat. Unes pràctiques que permeten millorar l’autoestima dels usuaris i potencien l’esport com a eina integradora. A part, la ciutat d’Olot també compta amb diverses entitats que treballen l’esportiu inclusiu.
Per commemorar aquesta diada, des de l’Ajuntament d’Olot s’ha realitzat un vídeo que es pot trobar a totes les xarxes socials del Consistori i de l’Institut Municipal d’Esports amb un dels esportistes de la ciutat amb la voluntat de difondre l’objectiu d’aquesta diada internacional.
Orígens del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
A escala internacional no va ser fins al 1981 que es va declarar el primer Any Internacional de les Persones amb Discapacitat. Posteriorment, es va establir la dècada 1983 – 1992 com el Decenni de les Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat. Es va assumir aquest període de deu anys com el termini clau per garantir la igualtat d’oportunitats en els sectors educatiu i laboral. En finalitzar aquest decenni, les Nacions Unides van instaurar la celebració anual del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el 3 de desembre.