La pandèmia de la COVID-19 i les mesures de seguretat han obligat a suspendre aquesta festa d’hivern, però des del Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT) volen mantenir l’esperit de la festa mostrant les disfresses més emblemàtiques utilitzades en les últimes edicions del Carnaval.
19 de febrer de 2021
Des de l’any 1990 el Centre d’Iniciatives Turístiques (CIT) s’encarrega de l’organització del Carnaval d’Olot que, amb el pas dels anys, s’ha anat consolidant en una de les principals festivitats d’hivern de la ciutat amb milers de persones participant en la gran rua de Carnaval junt amb un munt de carrosses, comparses i una gran expectació.
L’arribada de la pandèmia de la COVID-19 i les mesures de seguretat per evitar la propagació de contagis han fet que, enguany, la rua de Carnaval no pugui tornar a sortir pels carrers de la ciutat. No obstant això, des del CIT no han volgut deixar perdre l’esperit d’aquesta tradició i, tot i la manca del rei i reina, sí que s’ha editat el cartell de la 32a edició del Carnaval, a càrrec de la dissenyadora Maria Àngels Vilarrasa. Paral·lelament, per reviure aquesta festivitat, s’ha muntat una exposició amb una trentena dels vestits de les colles de carnaval garrotxines.
Totes les disfresses han estat cedides per la quinzena de penyes i colles de la comarca de La Garrotxa que participen en la rua d’Olot. L’exposició es pot veure al primer pis del pati de l’Hospici d’Olot fins aquest diumenge 21 de febrer, amb entrada gratuïta.
A part, enguany el CIT ha fet 1.500 mascaretes, de les quals un miler se les quedaran les penyes i colles, i la resta s’han posat a la venda pel públic en general en una acció solidària. Els interessats i interessades podran adquirir-les (a un preu d’1€) a la botiga d’Integra, situada al Carrer Major d’Olot. Tots els diners recollits a través d’aquesta acció solidària es destinaran íntegrament a aquesta mateixa entitat.