La mostra es pot visitar fins al 14 d’octubre a la planta baixa de l’edifici i és fruit d’una proposta dels instituts d’educació secundària d’Olot. L’exposició descriu el problema de la contaminació marina per plàstics i les claus per formar part de la solució.
5 d'octubre de 2021
La Biblioteca Marià Vayreda acull fins al 14 d’octubre l’exposició La mar de plàstics. La contaminació per plàstics ha esdevingut, en els últims anys, un dels principals problemes que amenacen el medi marí, i que arriba a causar greus problemes en els ecosistemes i fins i tot en la salut de les persones. Apropar-se a qualsevol platja i trobar residus surant a l’aigua o dipositats a la sorra és una imatge, malauradament, molt habitual. Es calcula que cada any arriben als oceans entre cinc i tretze milions de residus plàstics.
L’exposició descriu el problema de la contaminació marina per plàstics i les claus per formar part de la seva solució. A través de gràfics i de petits textos, el visitant descobrirà el cicle dels plàstics, els diversos tipus de plàstics, les conseqüències de la seva acumulació al mar per al medi ambient i per a la salut de tots els éssers vius, i les formes de lluitar contra aquest tipus de contaminació.
En paral·lel, la Guia del Mes de la Biblioteca recull una tria de llibres i lectures per aprofundir en aquesta problemàtica, amb recursos per a les diverses edats. Es pot consultar al costat mateix de l’exposició.
“La mar de plàstics” és un projecte de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, i el disseny és obra de Germán Esono Escorsa. L’acollida de l’exposició a Olot és fruit d’una proposta dels instituts d’educació secundària de la ciutat i l’han preparat els tècnics de l’àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot.