Durant aquesta formació, que està subvencionada pel Conforcat, s’alternaran les sessions teòriques a l’aula amb sessions pràctiques a diferents finques de la Garrotxa.
4 de gener de 2022
Els professionals de la jardineria poden apuntar-se fins el 3 de febrer al curs de Poda de fruiters organitzat per Pimec, en col·laboració amb la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Institut la Garrotxa.
Aquesta formació se centra en la morfologia i fisiologia dels arbres, els diferents tipus d’esporga i els seus criteris bàsics i la prevenció de riscos laborals. Compta amb un mòdul específic vinculat als cultius, principalment ametllers, fruites decpinyol/llavor, olivera i/o vinya.
L'objectiu és que els professionals puguin adquirir coneixements de poda - en general i específics - en funció del cultiu que sigui, aprendre a optimitzar la rendibilitat dels cultius mitjançant diferents tipus de poda i a adequar-los a les característiques de cada varietat segons el tipus de creixement, les característiques de la floració, l’època de la collita.
El curs comença el 7 de febrer amb una sessió teòrica a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, i seguirà amb les sessions pràctiques els dies 9, 11, 14 i 16 de febrer, que es realitzaran a diferents finques de la Garrotxa. En total seran 25 hores de formació, 10 de teòriques i 15 de pràctiques. El curs és a càrrec de Killian Sampol, enginyer tècnic agrícola i responsable de la gestió del fruiterar de Can Jordà.
El curs és gratuït gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. La matrícula està oberta fins el 3 de febrer.
| Per a més informació i inscripcions, es pot consultar la pàgina web de la FES d'Olot, trucar al 972 26 21 28 o enviar un correu electrònic a fes@olot.cat.