A més del postgrau en Arboricultura Urbana, la FES ha programat per aquest inici d’any dos cursos de poda i un de QGis.
4 de febrer de 2022
La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot segueix apostant pels professionals, en aquest cas del camp de la jardineria i l’arboricultura. Aquest curs 2020-21 es va iniciar la segona edició del Postgrau en Arboricultura Urbana, que s’allargarà fins al juny, amb totes les places ocupades. Aquest postgrau va néixer per satisfer la demanda dels professionals de l’arboricultura per tal d’entendre i gestionar de manera sostenible l’arbrat urbà de les nostres ciutats i pobles. Aquesta segona edició s’ofereix en format híbrid, de manera que els estudiants poden escollir atendre presencialment o de manera virtual.
Aquest mes de gener la FES també ha ofert un curs de Poda d’arbres urbans amb demostracions pràctiques, de 21 hores de durada. El curs combinava sessions a l’aula amb sessions a peu d’arbre amb demostracions pràctiques, i s’han tractat temes com les bases de la poda, l’arquitectura de l‘arbre i tècniques de poda, entre d’altres.
Altres cursos vinculats al sector de la jardineria
Pel febrer i el març s'han programat dos cursos dirigits també a professionals de la jardineria: un curs de poda de fruiters i un d’introducció al QGis.
Per una banda, el curs de Poda de fruiters està bonificat pel Conforcat, i està organitzat per Pimec en col·laboració amb la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Institut La Garrotxa.
Aquesta formació es centrarà en la morfologia i fisiologia dels arbres, els diferents tipus d’esporga i els seus criteris bàsics i la prevenció de riscos laborals; i compta amb un mòdul específic vinculat al cultiu (ametller, fruites pinyol/llavor, olivera i/o vinya).
El curs comença el 7 de febrer amb una sessió teòrica a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, i seguirà amb les sessions pràctiques els dies 9, 11, 14 i 16 de febrer, que es realitzaran a diferents finques de la Garrotxa. Seran 25 hores de formació, 10 de teòriques i 15 de pràctiques. El curs és a càrrec de Killian Sampol, enginyer tècnic agrícola i responsable de la gestió del fruiterar de Can Jordà.
Per altra banda, el curs d’Introducció al QGis per a tècnics municipals i professionals de la jardineria està dirigit a aquells professionals que necessiten un programa de sistemes d’informació geogràfica per a la gestió d’elements amb una component territorial.
Aquesta formació conté una part teòrica i una de pràctica, i per tant el format serà presencial. Seran 4 sessions de 4 hores, els divendres 4, 11, 18 i 25 de març de 2022 de 10 a 14 h.
Per a més informació sobre els nostres cursos, podeu consultar la nostra web, fes.olot.cat, escriure a fes@olot.cat o trucar al 972 26 21 28.