La població d’Olot i la Garrotxa disposa d’entrada gratuïta durant tot el 2022. Des del passat 14 de febrer més de 2.500 persones han descobert el centre de referència en volcans, ciència i societat.
11 de març de 2022
Avui, divendres 11 de març de 2022, l’Espai Cràter ha obert portes. Aquest divendres és el primer dia de funcionament oficial d’aquest nou equipament, centre de referència en volcans, ciència i societat.
Fins ara, més de 2.500 persones – membres d’associacions de veïns, del sector turístic, empresaris i emprenedors, docents dels centres educatius, així com representants d’entitats socials i culturals de la ciutat i la comarca – han descobert aquest nou centre mitjançant una setantena de visites guiades que han despertat un gran interès i afluència de visitants.
En concret, el passat dilluns 7 de març es va obrir la reserva d’entrades i, en quatre dies, desenes de persones han adquirit la seva plaça per visitar-lo a través de la pàgina web d’Espai Cràter: espaicrater.com. Una xifra que se suma a les 2.000 reserves realitzades abans de l’obertura del centre i de l’inici de la venda d’entrades.
Amb la voluntat d’apropar al màxim l’espai a la ciutadania, la població d’Olot i la Garrotxa disposarà d’entrada gratuïta fins a finals d’any. Per poder-ho gestionar, només cal fer serva prèvia al web www.espaicrater.com, per qüestions d’aforament.
Espai Cràter, viatge al centre de la vida
Construït dins del volcà Puig del Roser, l’espai explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació amb el seu entorn.
Impulsat per l’Ajuntament d’Olot, Espai Cràter neix amb l’objectiu de promoure el coneixement entorn dels volcans, la ciència i la societat i vol servir de punt de trobada per a la comunitat educativa, social i científica. Alhora, vol generar noves oportunitats per als diferents sectors de la ciutat, però especialment per al comerç i l’hostaleria que en els últims dos anys han estat molt perjudicats arran de la situació generada arran la pandèmia de la COVID-19.
Espai Cràter compta amb diverses sales i espais i, principalment, amb diversos llenguatges expositius i interactius tals com audiovisuals immersius, videomapatge projectat sobre el gran talús de greda de la sala expositiva i pantalles tàctils, entre altres. L’edifici, de 1.272 m2 i obra de Toni Casamor i Anna Codina, està concebut com un element més de l’experiència. D’aquí que és soterrat, sostenible a través de geotèrmia i compta amb un parc urbà de 3.000 m2 en la seva superfície.
A més de la sala expositiva (la Cambra), l’equipament compta amb una sala per a les activitats educatives (l’Aula Bufador); un auditori amb capacitat per a 110 persones (la Sala Magma) i una zona pensada per acollir estades o presentacions de petit format (la Zona Sísmica). Està previst que més de 50.000 persones visitin anualment aquest nou equipament de la ciutat d’Olot.