Les obres formen part del Pla de Conservació i Millora de la Infraestructura Urbana d'Olot i s'ha previst dividir-les en dues fases per minimitzar l'afectació viària a la ciutat. Els treballs permetran incrementar la seguretat i la mobilitat en aquest punt.
15 de maig de 2022
Avui, dilluns 16 de maig, han començat els treballs d'ampliació de la vorera del pont del carrer Zamenhof, unes obres que formen part de la primera fase del Pla d'Asfalts 2022 – el Pla de Conservació i Millora de la Infraestructura Urbana d'Olot - i que duraran un mes i mig aproximadament.
El projecte d'eixamplament d'aquestes voreres del pont del carrer Zamenhoff es focalitza en un tram comprès entre la ronda Sant Miquel i el carrer Terrassa per on acostumen a circular un gran volum de persones i que forma part d'un dels itineraris escolars a peu de la ciutat. L’objectiu principal d’aquests treballs és incrementar la seguretat i facilitar l’accessibilitat i mobilitat en aquesta zona, molt transitada.
Eixamplament de les voreres per potenciar la mobilitat i accessibilitat
Amb aquesta actuació s’eixamplaran les voreres del tram de via que passa pel pont del carrer Zamenhoff que passaran a tenir 3,50 metres d'amplada i la calçada per on circularan els vehicles motoritzats disposarà de 7 metres d'amplada. Es mantindran els carrils de circulació en ambdós sentits de la marxa.
Per minimitzar l'afectació viària s'ha previst dividir les obres en dues fases. La primera d'elles ha començat aquest dilluns i durarà uns 15 dies. L'actuació es focalitzarà a la vorera oest, la del costat del Molí d’en Climent. Per poder executar els treballs es reduirà l'amplada de la calçada actual mantenint els dos sentits de circulació.
Un cop finalitzada aquesta primera actuació es portaran a terme les obres per ampliar la vorera est – la que es troba més a prop de la muntanya. En aquest cas, els treballs també s'ha previst que durin uns 15 dies. Durant aquesta fase sí que es reduirà considerablement la calçada destinada al pas de vehicles i només es permetrà un sol sentit de circulació, de baixada, en direcció a la carretera de la Canya.
Per això, durant els 15 dies que es portin a terme els treballs es modificarà la mobilitat en aquest sector. La circulació provinent de les carreteres de la Canya i Les Tries es desviarà cap a l'Avinguda Girona. A la Plaça Palau se senyalitzarà la connexió amb l'avinguda Sant Jordi travessant el pont del Palau i girant a l'esquerra anant a buscar el carrer Terrassa fins a la cruïlla amb el carrer Portbou (avinguda Sant Jordi).
L'actuació -amb un pressupost de 82.102,66 euros- s'inclou en el conjunt d'accions que es van acordar de forma consensuada l'Ajuntament d'Olot i la plataforma 'No és un vial, és un carrer' per avançar en la pacificació de l'avinguda Sant Jordi.
La col·locació d'asfalt sonoreductor, el projecte d'ampliació de voreres i ubicació de més vegetació per proporcionar més aïllament visual i acústic en un tram de la via i la instal·lació d'una unitat de vigilància mòbil són algunes de les altres de les mesures acordades amb la Plataforma, que ja s'han portat a terme.
| En cas de dubtes o qualsevol incidència es poden posar en contacte amb l'Àrea de Territori de l'Ajuntament d'Olot al 972 27 91 25 o bé a la Policia Municipal d'Olot al 972 27 91 33.