S’inclou dins dels plans d’ocupació establerts amb l’Ajuntament d’Olot i permet facilitar la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat. Els 4 nous membres d’aquest equip es focalitzaran en tasques de neteja i manteniment arreu de la ciutat.
29 de juliol de 2021
Des d’aquest mes d’agost i fins al pròxim desembre, quatre nous professionals integraran el nou equip de reforç de neteja extraordinària de via pública d’Olot.
Les noves incorporacions són dos auxiliars de neteja viària que treballaran a jornada completa; un responsable de neteja viària i un auxiliar de neteja que actuaran com a reforç setmanal per hores. A part també es contemplen serveis de reforç extraordinaris.
El nou equip s’encarregarà de mantenir en bon estat la ciutat realitzant tasques de neteja extraordinàries tals com retirada de males herbes als carrers i voreres, neteges extraordinàries a parcs infantils, neteja i adequació de senyalitzacions verticals, neteja d’embornals o l’eliminació de grafits així com tasques de manteniment i restauració de bancs, tanques i altres elements del mobiliari urbà d’Olot. També s’encarregaran de netejar senyals de trànsit d’arreu del municipi així com retirar adhesius i cartells que s’hagin col·locat en espais no habilitats.
En aquest sentit, els nous professionals es focalitzaran principalment en els barris perifèrics de la ciutat, començant pel de Les Tries. Aquest nou equip de suport és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot amb Economia Solidària (ECOSOL), l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona.
D’aquesta manera, Olot és pioner situant-se com el primer municipi de La Garrotxa en establir aquesta tipologia de projectes de col·laboració de caràcter laboral i amb voluntat social; el segon després de Vilablareix pel que fa a les comarques gironines.
Des d’ECOSOL treballen per facilitar la inserció laboral a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral a través d’empreses o administracions que mantenen criteris de qualitat en la prestació de serveis i la gestió, contribuint així al desenvolupament sostenible en l’àmbit mediambiental, econòmic i social. El regidor de Promoció de la Ciutat i alcalde en funcions d’Olot, Estanis Vayreda, destaca el “compromís, ajuda i oportunitat” que aquesta tipologia de col·laboracions i projectes suposen per a la ciutat. En aquest sentit, lamenten la davallada d’ajudes i programes d’experienciació enfocats a la facilitació de l’accés al mercat laboral per part de la Generalitat de Catalunya.
En concret, aquest nou equip de neteja viària és una de les mesures establertes al Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot, impulsat per l’Ajuntament d’Olot arran la crisi de la COVID-19, i suposarà una inversió de 29.996 €.
Actualment a Olot estan en marxa tots els programes d’experienciació i ocupacionals cogestionats amb el Servei d’Ocupació de Catalunya. Programes que donen feina a persones que es trobaven a l’atur i que, alhora, permeten ampliar les seves competències i habilitats. En concret, a Olot es disposa d’un conjunt de 30 persones contractades per a la realització de 5 projectes, amb una inversió de 624.000 euros.