Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Porcus Refinatus, nova proposta gastronòmica de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa

Del 12 al 29 d’octubre un total de 36 establiments de l’entitat presenten diferents propostes culinàries. La voluntat de la campanya és valoritzar la carn de porc com a producte de proximitat.

6 d'octubre de 2023


Del 12 al 29 d’octubre es portarà a terme Porcus Refinatus una proposta gastronòmica formada per tapes i plats elaborats amb un ingredient principal, el porc.  Un total de 36 establiments, membres de l’associació d’Hostalatge de la Garrotxa – entre bars i restaurants -, han presentat diferents propostes culinàries entorn aquest àmbit.

La voluntat d’aquesta campanya és valoritzar el porc com a producte de proximitat i del territori, i, sobretot, la feina del petit productor i de les granges de la comarca. Aquesta és una campanya creada en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible, el model turístic amb el que es basa el turisme de la Garrotxa, pensant sempre en tres eixos principals: producte, medi ambient i persones. La campanya es basa en dos elements: La tapa més porca o El plat més marrà.

Si s’opta per la tapa més porca, les persones assistents podran fer una ruta pels diferents establiments adherits que oferiran una tapa (4,5 €).

En el cas de l’opció del plat més marrà s’haurà d’escollir el plat que més agradi i entaular-se en un dels restaurants participants. Hi ha diferents propostes de plats, alguns s’oferiran dins els menús i altres formen part dels suggeriments de la carta de cada establiment.

En ambdós casos es disposarà d’aquests 18 dies per tastar-los.

Porcus Refinatus és l’evolució d’un projecte nascut del col·lectiu Cuina Volcànica que va quedar aturat arran la pandèmia de la COVID-19. La voluntat d’establir una campanya entorn el porc sorgia de l’estreta relació dels restaurants de Cuina Volcànica amb aquest ingredient, present en molts dels seus plats. Alhora, cal destacar que al llarg dels anys s’han portat a terme diverses iniciatives i accions, des de l’edició del llibre el Manual de la Matança del porc i receptes del morro fins a la cua de Pep Nogué, elaborat conjuntament amb la Plaça Mercat d’Olot, fins a la participació en les demostracions de cuina de la Fira de l’Embotit, entre moltes altres.

 

Aperitius de proximitat

Paral·lelament, s’ha organitzat el taller de cuina Aperitius de porc fàcils i per quedar bé! que anirà a càrrec de Jordi Vilarrasa de Carns i embotits Jordi Vilarrasa i de Joan Masegur del restaurant Hostal dels Ossos i es portarà a terme aquest dimarts 17 d’octubre a les 18.30 h a l’Aula Cuina de la Plaça Mercat d’Olot.

Per participar al taller cal inscripció prèvia enviant un whatsapp al telèfon de l’Associació d’Hostalatge 607 40 19 47, ja que les places són limitades.

Tota la informació es pot consultar a la pàgina web de l’associació www.garrotxahostalatge.cat i al compte d’instagram @garrotxahostalatge. Concretament a través d’aquesta xarxa s’ha previst sortejar vals de 25 € per gastar a la parada de la Plaça Mercat de Jordi Vilarassa així com lots de productes d’embotits de Masó Olot i Carns Coubet.

 

 

  • WhatsApp Image 2023-10-06 at 12.36.53
  • WhatsApp Image 2023-10-06 at 12.36.52 (1)
  • WhatsApp Image 2023-10-06 at 12.36.52

Enllaços relacionats

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 2 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat