Del grup guanyador, el jurat n’ha valorat les seves lletres originals i la seva posada en escena potent. La gala va tenir un gran èxit d’assistència, amb aproximadament 200 persones de públic molt variat. En total, han participat al concurs formacions musicals d’estils molt diferents, des de bandes de rock fins a cantants de rap. Per una banda, han format part del concurs 4 grups musicals: Les Xaianes, Això’s Lava, Kabra Boja i Requiem. Per altra banda, també hi han participat 6 solistes: DJ La Nave, Georg Flotove, Luis Paheco la Versatilidad, El Barto, YounD i el Moreno.
Més enllà del propi concurs, el projecte ha dut a terme una primera fase de formació tant teòrica com pràctica al voltant del món de la producció musical i del muntatge de concerts. Aquesta formació prèvia al concurs s’ha dividit en 4 sessions, els diumenges 7, 14 i 28 d’abril i 4 de maig. En la primera sessió, es va oferir una formació teòrica al voltant del món musical de la mà d’Àlex Serra, coordinador del departament de management i producció del Taller de Músics i director de l’àrea de projectes socials. En aquesta sessió els participants van poder descobrir el funcionament del món discogràfic, els circuits de programació i els agents que intervenen en la industria musical. En la segona sessió, duta a terme per Eduard Bonet, membre i tècnic de les Cases de la Música de Girona, es va fer una formació pràctica dedicada a aprendre tot el que comporta el muntatge d’un concert, la feina dels tècnics de so, el personal de sala i programadors, el road manager i el regidor d’escenari. La tercera va ser una sessió pràctica sobre elaboració d’un rider tècnics de la mà de Martí Julià. També van aprendre estratègies i van practicar la posada en escena amb novament amb Eduard Bonet. Finalment, en l’última sessió, que ha tingut lloc el 4 de maig, els grups i solistes participants han fet la seva actuació final davant del jurat format per professionals i programadors del món musical en una sessió oberta al públic a la Sala El Torín i on s’ha decidit el guanyador del concurs.
Els participats del JOTOCO valoren molt positivament les sessions formatives ja que són temes que no acostumen a tenir l’oportunitat de tractar, que van molt més enllà de la formació musical però que són igualment importants.
El jurat ha estat format per Agustí Arbós, regidor de festes de l’Ajuntament d’Olot, Jordi Serrat, tècnic de música i programador de festes de l’Ajuntament d’Olot, Gemma Teixidor, tècnica de joventut de l’Ajuntament d’Olot i responsables de l’empresa Clip, tècnics experts de llum i so en concerts. Els criteris que s’han valorat han estat la tècnica dels músics, la posada en escena, la cohesió del grup en l’actuació, la qualitat de l’actuació, així com l’expressivitat de les lletres i la seva originalitat i bellesa.