Aquest estiu, el programa La Fonda de Catalunya Ràdio, dirigit i presentat pel reconegut cuiner i gastrònom Pep Nogué, s'endinsarà en la rica gastronomia i tradició culinària de la Garrotxa.
8 de juliol de 2024
Amb una trajectòria de més de 20 anys en ràdio, televisió, escoles de cuina i restaurants, Pep Nogué és una figura clau en la divulgació de la cuina catalana i les seves tradicions. El programa que dirigeix i presenta a través de Catalunya Ràdio, La Fonda, s’ha consolidat com un programa divulgatiu de gastronomia en 360º que s’emet sota el lema #sensepagesianohihacuina, destacant la importància de l'agricultura i els productes locals en la cuina catalana.
El programa se centra en la cuina catalana, els productes de la terra, l'alimentació, les tendències i, sobretot, en les persones darrere d'aquestes tradicions. En aquest sentit, l'agricultura, l'artesania alimentària i el món rural són els eixos principals de La Fonda que s’emetrà els divendres de 13 a 14 h, del 12 de juliol al 30 d’agost. Aquest any, el programa posarà especial atenció en la cuina i gastronomia garrotxina, amb la voluntat de descobrir els sabors, les tradicions i les històries darrere de la gastronomia de la Garrotxa. Per això, els vuit programes d’aquesta proposta radiofònica versaran i mostraran la cultura gastronòmica garrotxina i olotina:
A més dels directes, el programa també es pot consultar i escoltar en format pòdcast a la web i l’app de Catalunya Ràdio. L’acte de presentació d’aquesta nova campanya promocional ha comptat amb l’assistència de la presidenta dels Amics del Fajol, Carme Plana, Joan Martinyà, responsables del Forn Jaume, del restaurant La Deu, el president de l’Associació de Placers del Mercat d’Olot, Jordi Vilarrasa, en Fermí Corominas responsable d’Embotits i Carns. Porcs Casolans Coromines; en Miquel Fluvià de l’empresa Pibernat, membres del restaurant Hostal del Sol, així com responsables de la ratafia Russet i de La Fogaina, entre d’altres.