L’Ajuntament d’Olot ha contractat tres tècnics perquè puguin donar suport en les tasques de millora de l’ocupabilitat i potenciar les competències transversals dels veïns i veïnes del Nucli Antic.
12 de gener de 2023
Un any més, l’Ajuntament d’Olot ha impulsat una nova edició dels programes d’experienciació que donen feina a veïns i veïnes del centre de la ciutat en situació d’atur. Seguint les anteriors convocatòries realitzades, el Consistori ha tornat a contractar a 7 persones per portar a terme el projecte Fem el Barri Vell Bell, una iniciativa emmarcada dins el Programa Treball als Barris, que té per objectiu millorar la neteja del Nucli Antic d’Olot, alhora que conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura dels espais compartits i encarregar-se del bon manteniment i conservació de parcs infantils i mobiliari urbà de la ciutat.
Els operaris i operàries vetllen per retirar grafits, deixalles, neteja d’embornals i fonts així com el control de les andròmines i residus a la via pública i la millora en general de l’entorn públic del Nucli Antic d’Olot. El contracte és de nou mesos i un dels membres de l’equip treballa com a supervisora. D’aquesta manera, les persones contractades donen suport a les brigades municipals realitzant neteges extraordinàries i procurant pel manteniment de la ciutat. Es tracta d’un programa que permet donar feina a persones que es trobaven a l’atur, veïnes del Nucli Antic d’Olot, ampliant les seves competències de base i tècniques i també millorant la seva autoestima.
D’altra banda, i també dins el programa Treball als Barris, ja s’ha iniciat una nova edició del projecte de Suport en Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (Suport NTIC) a l’Aula de Recerca de Feina. Com és habitual, l’Ajuntament d’Olot ha contractat a un tècnic que fins al mes d’abril atén els usuaris i usuàries en recerca activa de feina que visiten l’Aula Oberta de DinàmiG aportant-los ajuda i suport tècnic. En concret, s’encarrega de donar suport informàtic, acompanyar-los en la revisió del seu currículum, cartes de presentació, registre a pàgines web d’ocupació, cercadors o, també, en l’ús del mòbil i les xarxes socials en l’àmbit professional.
Paral·lelament, i dins el mateix programa, també s’ha donat continuïtat a tres persones, que treballen com a tècniques d’inserció sociolaboral, dins del projecte Dispositiu d’Inserció Sociolaboral que està enfocat al Nucli Antic de la ciutat. En aquest cas, els tècnics vetllen per la millora de l’ocupabilitat aportant orientació a les persones en recerca activa de feina així com ajuden als veïns i veïnes a potenciar les seves competències transversals.
Per últim, des de principis del mes de desembre, també està operativa una agent cívic que s’encarrega d’informar, sensibilitzar i conscienciar sobre l’Ordenança de Civisme a la ciutat amb la voluntat de fomentar la bona convivència i respecte entre la ciutadania i vetllar pel bon compliment i responsabilitat en l’àmbit de tinença d’animals de companyia. L’agent, amb contracte fins a finals del mes d’agost, dona suport a les tasques que realitza la Policia Municipal d’Olot en aquest àmbit.
A més, per la primavera de 2023 també s’ha previst la contractació de 7 persones més dins del projecte Redescobrim els espais verds del barri: millora d’espais naturals i de lleure i també un nou tècnic de Suport NTIC a l’Aula de Recerca de feina. En tots els casos, la contractació és finançada per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia Social.