El 94% dels alumnes del cicle superior en processos i qualitat de l’entitat formativa han trobat feina en empreses vinculades al sector alimentari. Des de KREAS han planificat un nou curs que incorpora novetats com l’anglès tècnic, mòduls de digitalització, sostenibilitat i comunicació científica-tècnica.
24 de juliol de 2024
Més del 94% dels alumnes del Cicle Superior de Processos i Qualitat que han finalitzat els seus estudis a KREAS han pogut trobar feina en empreses vinculades al sector alimentari. Els professionals que s’han incorporat al món laboral ocupant llocs de treball indefinits com a tècnics especialitzats en diverses àrees tals com qualitat, producció, laboratori i I+D en empreses petites i grans, i en les quals acostumen a obtenir molt bones valoracions. Actualment, entre els perfils més demanats, ha augmentat la captació de persones capaces d’abordar els reptes d’innovació i tecnificació de productes.
Al llarg dels darrers anys, la Garrotxa i la resta de les comarques gironines i Catalunya central s’ha establert com un territori amb un pes destacat en la indústria alimentària. Des de fa 10 anys la Fundació KREAS hi és present per formar i qualificar els tècnics i professionals que el sector requereix. Al llarg d’aquesta dècada, KREAS s’ha convertit en un referent formatiu pel que fa a la formació professional del sector aplicant el mètode 100% dual on la part pràctica es porta a terme dins de les instal·lacions de les empreses col·laboradores de la Fundació i els alumnes afronten situacions laborals reals des del principi dels seus estudis.
Aquest fet representa un avantatge competitiu respecte de l’alumnat que ha seguit una formació únicament teòrica i, alhora, garanteix una millor inserció laboral. A més, a diferència d’altres models de formació dual, KREAS ofereix un contracte de formació en alternança a totes les persones que es matriculen al cicle. Això permet als alumnes que - mentre aprenen i es formen - també puguin obtenir un salari i a més, l’empresa assumeix la pràctica totalitat del cost del curs. En aquest moment està oberta la matrícula per optar al Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària en modalitat dual i es recomana que tots aquells interessats que es posin en contacte amb la Fundació perquè les places són limitades.
En aquest sentit, des de KREAS assenyalen que s’ha detectat un increment substancial de la formació de persones que es troben en actiu; una tendència que segueix l’increment d’empreses gironines i d’arreu de Catalunya que aposten per la millora contínua i perquè els seus treballadors es formin periòdicament a nivell tècnic.
Com a novetats del proper curs, la Fundació KREAS ha hagut de fer un pas més arran del nou reial decret de l’FP. D’aquesta manera, s’ha incorporat el mòdul d’anglès tècnic, un mòdul de digitalització i un altre de sostenibilitat. A més, s’impartirà un nou mòdul de comunicació científica-tècnica per reforçar la lectoescriptura, la comprensió i capacitat de síntesi de llibres i articles de divulgació científica de la branca alimentària.