Més de 6.300 persones han visitat fins a aquesta hora Orígens, que aquesta tarda ha rebut la visita del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig. El guanyador del 3r Concurs Nacional de Botifarra Catalana ha estat Antoni Vigo Pubill de la cansaladeria xarcuteria Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya.
24 de novembre de 2024
La 12a edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, que enguany ha tingut com a eix temàtic la cuina catalana, coincidint amb la nominació de Catalunya com a Regió Mundial de Gastronomia 2025, ha tancat portes aquest diumenge al Recinte Firal d’Olot amb una excel·lent valoració per part de l’organització i dels promotors ja que ha estat marcada per la constant afluència de públic i l’alta satisfacció dels productors i dels ponents que hi han participat.
Aquest any més de 6.300 persones han passat fins a les 6h de la tarda per la fira, els mateixos que l’edició passada a aquesta mateixa hora. Pel que fa als tiquets de tast també s’ha igualat la xifra de la passada edició, amb 53.500 tiquets venuts. Així mateix, i com cada any, els productors presents a Orígens, que ocupaven una seixantena d’ estands, han mostrat una gran satisfacció no sols perquè la fira els serveix per presentar i promocionar els seus productes sinó també pel volum de vendes ja que molts d’ells han esgotat el producte. La despesa mitjana per visitant, segons les enquestes realitzades ha estat de prop de 50€ consolidant les dades de l’anterior edició.
A primera hora de la tarda ha visitat Orígens el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, acompanyat de la comitiva encapçalada per l’alcalde d’Olot. Josep Berga; i la resta d’autoritats que han pogut saludar als productors presents a la fira.
Per l’Aula de Cuina han passat Borja Sierra (Granja Elena, L’Hospitalet de Llobregat) juntament amb Òscar Gómez (escriptor gastronòmic); Paula Marquès i Quim Marquès (Santa Magdalena, Barcelona); Javi Martínez (Castell de Peralada*, Peralada); Marc Ribas (La Taverna del Ciri, Terrassa) i Joan Juncà i Adrià Juncà (Ca l’Enric*, Vall de Bianya), que ha fet la sessió de cloenda.
L’Aula de Tast ha acollit un tast d’aliments del Pirineu amb Encantaran, Xolís d’Adons, Lagrimus, Cerveses Refu, Licors Moliné i Mas la Riera; un dels embotits guanyadors del de llonganisses i botifarres guanyadores dels Campionats Nacionals 2024 a càrrec de la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn; un de productes ecològics i saludables amb 3 Vessanes, Nous El Soler, Sambucus, La Dotzena i La Figuera i un tast a cegues de productes del segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona, que també ha comptat amb l’assistència de la diputada Imma Muñoz.
També ha tingut lloc l’entrega de premis del 3r Concurs de Botifarra Catalana organitzat juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn. Ahir s’hi van presentar un total de 27 botifarres de 15 comarques catalanes i la botifarra guanyadora ha estat l’elaborada per Antoni Vigo Pubill de la cansaladeria xarcuteria Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya; el segon premi ha estat per a Dani i Toni Molist Mas de la cansaladeria Molist de Manlleu i les tres mencions especials del jurat han estat per a les elaborades per Francesc Maynau Cabezas de la carnisseria xarcuteria Laura de l’Estartit; la d’Àlex Jordan Montané de l’empresa Carns i Elaborats Cerdanya de La Seu d’Urgell i per a Agustí Vives Padrisa de la cansaladeria xarcuteria Cal Vives de Moià.
Orígens promoguda per l'Ajuntament d'Olot i compta amb el suport, entre d’altres, de la Diputació de Girona, Girona Excel·lent, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Prodeca.
| Més informació: www.firaorigens.cat