Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Oberta la convocatòria de les Beques Ciutat d’Olot 2024

La Beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals i la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes donaran 4.500 euros cadascuna al projecte guanyador dels seus respectius camps en l’àmbit de la Garrotxa. Els projectes per optar-hi es poden presentar fins al 30 de setembre.

25 d'abril de 2024


Ja s’ha obert el període de presentació de projectes a les Beques Ciutat d’Olot 2024, que tenen per objectiu fomentar la recerca en l’àmbit de la Garrotxa en els camps de la geologia, l’ecologia, la zoologia, la botànica o el medi ambient, en el cas de la Beca Oriol de Bolòs, i en els camps de la història, la geografia, la literatura, el dret, la filologia, l’art, l’economia o les ciències socials, en el cas de la Beca Ernest Lluch.

Cadascuna de les Beques estan dotades amb 4.500 euros i hi poden optar tant persones individuals com col·lectius. La documentació es pot presentar de forma telemàtica o presencialment, mitjançant una instància genèrica a l’Ajuntament d’Olot. Les persones candidates hauran d’adjuntar el seu currículum i el projecte de treball amb informació dels objectius que es volen assolir, la metodologia que s’utilitzarà, els resultats que s’esperen obtenir i la bibliografia de referència.

El termini de presentació de projectes finalitzarà el 30 de setembre i el veredicte es farà públic durant el mes de novembre del 2024.

El jurat de les beques presenta alguns canvis respecte l’any passat. En el cas de la Beca Oriol de Bolòs, continuen Joan Bach, Sara Sánchez, Francesc Còrdoba i Xavier Oliver, i s’incorpora Carme Bartrina. En el jurat de la Beca Ernest Lluch, format per Margarida Casacuberta, Jordi Feu, Rosa Lluch i Antoni Mayans, s’incorpora Josep M. Muñoz.

La Beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals, que es va donar per primera vegada l’any 1988, és convocada per l’Ajuntament d’Olot, per mitjà de l’Espai Cràter i del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes és convocada per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, per mitjà de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. També va ser convocada per primera vegada l’any 1988 i recollia una tradició de foment de la recerca en diferents camps de l’activitat científica i artística impulsada per l’Ajuntament ja des de l’any 1981.

| Les bases completes es poden consultar a espaicrater.cat i a olotcultura.cat.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat