Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Els Premis G!, la festa del turisme de les comarques gironines, arriben a la dinovena edició

L’empresari referent en el sector del turisme rural, Miquel Quera i Vidal; l’empresa familiar del sector agroalimentari, esportiu i turístic Grup Morera; l’Hotel Aiguablava; Joan Morillo i Laura Tejero, propietaris i caps de sala del restaurant Divinum, són els guardonats amb els premis honorífics. Els premis de comunicació s’han atorgat a periodistes especialitzats en viatges que han publicat i divulgat treballs a mitjans com ara les revistes Dove Viaggi, FietsActief, el diari El País i el blog alemany d’oci i vacances, Freibeuter Reisen.

7 de març de 2025


Aquest vespre, el Teatre Principal d’Olot, ha acollit la dinovena edició dels Premis G! de Turisme de les Comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i el suport de CaixaBank, en un acte públic amb cent cinquanta convidats entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic (fotografia 1).

L’acte ha estat presidit per Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona (fotografia 2), i hi ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Olot, Agustí Arbós (fotografia 3), i del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart (fotografia 4).
El president Miquel Noguer ha agraït al sector turístic gironí l’excel·lent campanya turística passada i ha reconegut el talent, la vocació i treballs dels premiats.

En el decurs de la cerimònia s’han lliurat nou premis en tres categories: premis d’honor i especials, premis de comunicació turística i premi de recerca Yvette Barbaza. Els guardonats d’aquesta edició són:

 

Premis honorífics i especials

Premi G! Josep Pujol i Aulí, en reconeixement a la tasca professional, per a Miquel Quera i Vidal, propietari de l’establiment Mas el Joncar i soci fundador de Turisme Rural de Girona (fotografia 5).

Premi G! Francesc Xiquet i Sabater, en reconeixement del projecte empresarial, per al Grup Morera, empresa familiar de la Garrotxa amb trajectòria en els sectors agroalimentari, esportiu i turístic (fotografia 6).

Premi G! Especial Jordi Comas i Matamala, a l’Hotel Aiguablava, de Begur, en reconeixement a la trajectòria empresarial al llarg de noranta anys d’història i per contribuir a la projecció internacional de la Costa Brava (fotografia 7).

Premi G! Especial Juli Soler i Lobo, per a Joan Morillo i Laura Tejero, copropietaris i caps de sala del restaurant Divinum, de Girona, i impulsors de l’Associació de Professionals de Sala de Girona (fotografia 8).

 

Premis de comunicació turística

Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines Climent Guitart a la Millor projecció dels valors i atractius turístics de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona, per a Alessia Cogliati, pels reportatges publicats a la revista de viatges i oci italiana Dove Viaggi, del Corriere della Sera (fotografia 9).

Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines, al Contingut més original i innovador sobre l’oferta turística de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona, per a Galo Martín i Cristina Candel, per l’article publicat a la secció d’estil de vida del diari espanyol El País.

Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la Millor experiència turística de la Costa Brava i/o el Pirineu de Girona, per a David Peskens i Roman Helinskil pel reportatge publicat a la revista especialitzada  neerlandesa FietsActief.

Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la Millor proposta i/o experiència en turisme sostenible a la Costa Brava i/o Pirineu de Girona per a Nicole Biarnés Kiefer, per la publicació de diversos posts al blog de viatges alemany Freibeuter Reisen (fotografia 10).


Premi Yvette Barbaza de recerca i investigació

Premi Yvette Barbaza de Recerca i Investigació, per a Neus Crous-Costa, Susana Rodilla, Carolina Conti i Sílvia Grau pel projecte d’investigació «Habitar el camí, creant cartografies experiencials» (fotografia 11).

Els diversos premis i diplomes han estat lliurats als guanyadors per part d’autoritats i representants institucionals i turístiques. La cerimònia ha comptat amb actuacions musicals a càrrec d’e-STRINGS by GIO (fotografies 12 i 13)  i, en finalitzar, s’ha ofert un còctel elaborat pel col·lectiu Cuina Volcànica als assistents (fotografies 14 i 15).

 

 

  • GlYOM62WkAAbfR3
  • foto3.AArbos
  • PremisG.PresidentNoguer
  • PremisPREMIATS

    + 3

  • foto6.GrupMoreno
  • foto13.EStrings1
  • GlX6Cy5WQAANho_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 2 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat