Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Programa Benestar i Comunitat 2023-2024

Programes

Observacions

Els objectius bàsics del programa Benestar i Comunitat s’orienten a l’optimització dels recursos existents a través de la creació de noves estratègies d’integració i gestió compartida dels recursos i la inclusió del marc substantiu de promoció de la salut de Dipsalut.

Per altra banda, cal anar introduint en el disseny de les polítiques públiques de l’acció social i la salut comunitària el principi d’universalisme proporcional. Aquest concepte ha estat proposat per l’Organització Mundial de la Salut com a estratègia d’intervenció en els països desenvolupats com a mecanisme de reducció del gradient de desigualtat.

 


 

El suport econòmic ha de servir per articular i integrar els dispositius que permetin millorar la qualitat de vida dels grups en situació de vulnerabilitat i alhora que contribueixin al benestar de la comunitat en el seu conjunt, i a més, contribueixin a:

  • Promoure la garantia de drets reconeguts a la Declaració Universal dels Drets Humans que constitueixen els drets econòmics, socials i culturals.
  • Apoderar les comunitats i les persones per enfortir les seves capacitats de transformació les seves condicions de vida.
  • Promoure la governança democràtica de les polítiques públiques, amb el desenvolupament del treball en xarxa i el treball conjunt entre els diferents actors que operen en un territori.
  • Impulsar la integració operativa del model de determinants socials de la salut i els objectius de desenvolupament sostenible.
  • Seran d’especial atenció la infància i l’adolescència (0-18 anys), les seves famílies, les persones grans i els col·lectius amb alguna disminució física o psíquica, sense excloure d’altres grups de població que tindran una atenció proporcional a la seva vulnerabilitat.

 

Normativa:

  • Edicte d’aprovació definitiva de les bases específiques i reguladores de subvencions als ajuntaments, als ens locals supramunicipals i els seus ens dependents, i les entitats sense ànim de lucre per al finançament de dispositius que responguin als objectius del programa Benestar i Comunitat.
  • Extracte del decret de Presidència de l'Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona de 26 de juny de 2023, d'aprovació de la convocatòria anticipada de subvencions de Benestar i Comunitat 2023-2024 (BIC 2023-2024) BDNS (Identif.): 705963

Projecte relacionat: https://dinamig.cat/tic-al-dia/

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 2 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat