Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot engega motors

El Cornamusam anuncia les dates de la seva 31a edició, del 25 al 29 de maig de 2022.Carlos Núñez, un dels gaiters de capçalera i mundialment reconegut, és el primer artista con¿rmat.

 

16 d'abril de 2022


El Til·ler, Associació de Cultura Popular de la Garrotxa, ha donat a conèixer les dates de la 31a edició del Cornamusam: del 25 al 29 de maig de 2022.

El Cornamusam és un festival internacional de música d’arrel dedicat a la difusió i promoció de la cornamusa o sac de gemecs i la seva música, així com a la mostra d’altres cornamuses d’arreu del món. Neix l’any 1991 per iniciativa del Til·ler, Associació de Cultura Popular de la Garrotxa.

El Cornamusam ofereix al públic viure una experiència relacionada amb la música, la cultura popular i la gastronomia entorn a la cornamusa. Un aspecte clau d’aquesta edició és el retorn de l’activitat participativa. El Cornamusam torna a fer partícip al públic, que podrà donar forma al festival i con¿gurar-lo i, a més, es recuperaran les activitats de carrer com la cercavila. Tornaran els concerts a la plaça de Braus, el ball de la Cabreta, tallers, conferències, vermuts musicals, audicions, cercaviles, les gastroteques i la ¿ra de lutiers i artesans.

 

Carlos Núñez, primer artista con¿rmat

L’anunci de les dates de la nova edició del festival ha anat acompanyat de la con¿rmació del primer artista que hi serà present: Carlos Núñez. El gaiter gallec, reconegut internacionalment, serà un dels plats forts d’aquesta edició. El concert tindrà lloc dissabte 28 de maig a les 22.00 h a la plaça de Braus d’Olot. Les entrades ja es poden comprar a través d’aquest enllaç.

Considerat un dels músics més brillants del món, Carlos Núñez fa més de 3 dècades que volta pels escenaris d’arreu del món compartint música amb artistes com The Chieftains, Ry Cooder, Sinéad O’Connor, Bob Dylan, Joni Mitchel, The Who, Lou Reed o Bon Jovi, entre d’altres. Ha fusionat el so de la gaita amb tots els gèneres, des de l’òpera, el ¿amenc o el trap. Enguany, celebra el 25è aniversari del conegudíssim A irmandade das estrelas.

Carlos Núñez no serà l’únic artista de renom d’aquesta edició, estarà acompanyat d’un cartell variat i complert que es presentarà a principi de maig.

 

 

  • IG dates_cornamusam
  • CARLOS-9791 media
  • Carlos_ Presentacio sencer
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat