Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot aprova el Pressupost i les Ordenances Fiscals per al 2024

El vot de l’equip de govern (Junts i ERC), les abstencions de la CUP i Activem i el vot contrari de PSC i VOX permeten que tirin endavant les Ordenances Fiscals de l’any que ve. El Pressupost de 2024 prospera amb el vot favorable de l’equip de govern (Junts i ERC), l’abstenció de PSC i Activem i en contra de la CUP i VOX.

 

26 d'octubre de 2023


El Ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest octubre ha aprovat el Pressupost de 2024. Amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts i ERC), l’abstenció de PSC i Activem i contra de la CUP i VOX, han avançat els Comptes que pugen a 44.168.451€.  

L’Educació, els serveis d’atenció a la gent gran i el suport a les entitats són les prioritats dels Comptes que permeten mantenir la qualitat dels serveis públics municipal d’atenció a la ciutadania i continuar apostant per l’activitat econòmica amb el suport als/les autònoms i emprenedors/es, així com amb l’organització d’activitats.

 

El capítol d’inversions, contempla, entre altres:

  • Una nova fase per a la millora de la residència Sant Jaume 1.855.100 €
  • L’inici de les obres de la Piscina Municipal Coberta 700.000 €
  • 276.599,03 € per a una caldera de biomassa per la Piscina Municipal Coberta
  • 1.956.474,75 € destinades a les del projecte de dinamització comercial del centre
  • Activitat econòmica i cultural, com per exemple, Festes del Tura, Fira de Sant Lluc, Lluèrnia, Orígens, Sismògraf...
  • 75.000 € per al projecte Can Monsà, fàbrica de la formació
  • Actuacions previstes als barris (treballs d’asfaltat, renovació i accessibilitat de voreres...) 750.000 €
  • 540.000€ a la compra de patrimoni i regeneració del centre de la ciutat.
  • Mesures d’estalvi energètic 80.000 €
  • Construcció d’un bici carril a la carretera de Riudaura 456.979,95 €.
  • Pressupost per a la incorporació dels 6 nous agents de la Policia Municipal i la instal·lació de càmeres i nous dispositius tecnològics per temes de seguretat.

 

Durant l’any que també s’executaran un seguit d’actuacions gràcies als fons arribats de les diferents convocatòries d’ajuts Next Generation. L’Ajuntament d’Olot ha obtingut, fins al moment, 4.048.857,79 € que arribaran a la ciutat i que permetran millorar diferents sectors d’Olot. Com també ho faran els nous equipaments que la ciutat podrà disposar, les noves oficines del SOC a les Mates i el nou CAP que la Generalitat té previst iniciar les obres properament. El 2024 serà l’any d’obertura del nou OAC de l’Ajuntament d’Olot i de la Policia Municipal que permetran millorar l’atenció ciutadana dels Serveis Municipals.

Pel que fa a les Ordenances Fiscals, l’Ajuntament d’Olot aplica a les taxes i impostos de l’any que ve el 3’5% d’IPC avançat de setembre, tot i que les previsions situen entre el 4 i 5% el tancament d’aquest any. Pel que fa a la taxa d’escombraries i tal com estableix la Llei de Residus, el Consistori es veu obligat a regularitzar la taxa de residus per cobrir el cost real del servei, com la resta de Consistoris del país. De cara al 2024, es preveu aplicar 15 punts a l’IPC (un increment de 2,77 € al mes). Les Ordenances s’han aprovat amb el vot de l’equip de govern (Junts i ERC), les abstencions de la CUP i Activem i el vot contrari de PSC i VOX.

A més del Pressupost i les Ordenances Fiscals, el Ple d’aquest octubre també ha aprovat modificacions de l’Ordenança de preus públics per a l’exercici 2024 (amb els vots a favor de Junts, ERC i PSC; l’abstenció de la CUP i Activem i el vot en contra de VOX) i l’ordenança reguladora de les prestacions patrimonials de caràcter públic no tributari que ha comptat amb el vot a favor de l’equip de govern (Junts i ERC) amb el suport del PSC, l’abstenció de CUP i Activem i el vot contrari de VOX.

La sessió d’aquest octubre també ha autoritzat la modificació de crèdit número 5 del Pressupost 2023 que preveu actuacions de millora en diversos àmbits municipals. Aquest punt ha comptat amb el vot contrari del PSC, l’abstenció de la CUP i Activem i el vot favorable de la resta de grups. Els 242.543,26 € permetran, per exemple, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la residència Montsacopa, actuacions en edificis d’educació, en equipaments culturals, millores al clavegueram i parcs urbans.

El plenari també ha aprovat la modificació del Pla Estratègic de Subvencions de la Corporació 2024-2027 amb els vots a favor de l’equip de govern de Junts i ERC, l’abstenció de la CUP, PSC i Activem; i el vot contrari de VOX. Pel que fa a la modificació del Pla Estratègic de Subvencions per aquest any que preveu donar suport a entitats culturals, socials i esportives per a la realització de les seves activitats ha comptat amb el vot en contra del PSC i VOX, l’abstenció d’Activem i el vot favorable de la resta de grups.

El Pla anual de Contractació per a l’any 2024 – que ha comptat amb l’abstenció de la CUP, PSC i Activem i el vot favorable de la resta de grups municipals - i la validació de l’increment del 0,5% de les retribucions del personal per a l’any 2023 (aprovada per unanimitat) són altres de les qüestions que s’han tractat a la sessió d’aquest vespre que ha comptat amb la presència d’un grup de treballadores del Consorci d’Acció Social que han demanat millores laborals a l’inici del plenari.

 

| Podeu recuperar el plenari d’aquest mes d’octubre a través d’aquest enllaç.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat