Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot acull la 3a edició del Mercat de Conversa

Des d'avui i fins al 10 de juny es proposa que la ciutat visqui i promogui un espai de reflexió que permeti tornar la vida al carrer i recuperar aquelles relacions de veïnatge que omplien els carrers dels pobles i les ciutats.

7 de juny de 2022


Olot celebra aquests dies la tercera edició del Mercat de Conversa, una iniciativa del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i l'Ajuntament d'Olot amb la col·laboració de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona que té per objectiu recuperar la ciutat com a espai de relació i punt de trobada, amb la intenció de transformar la ciutat i promoure la proximitat i la presència en les relacions i en la vida quotidiana de les persones.

La idea del mercat és generar un espai de reflexió i transformació a través de les converses dels veïns i veïnes per fer d'Olot un espai de cooperació i convivència. Enguany s'han previst tres accions que es portaran a terme del 7 al 10 de juny per recuperar aquella imatge de veïnes i veïns que ocupaven el carrer i que de la trobada i la conversa en feien una forma d’entendre el com es vivia a la ciutat.

En primer lloc, es porten a terme Espais Conversa sobre temes com la mort, la regularització i acollida de les persones migrades, la necessitat de la presència, l’espai públic, el veïnatge i la solitud amb persones rellevants o de renom en cada branca. Aquestes converses es faran al carrer o en llocs singulars on la ciutadania fa vida. Per dinamitzar els espais de conversa, un moderador s'encarregarà de fer preguntes als ponents.

La segona activitat prevista és el Regala conversa que consisteix en dues coses. Per una banda, es repartiran cadires pel centre de la ciutat i per diferents barris amb la intenció de que qui vulgui pugui asseure’s i parlar amb qui transiti. La idea és recuperar aquella imatge que s’ha anat perdent, que les veïnes i els veïns dels barris treien la cadira per conversar. Per altra banda, al voltant de la biblioteca s’hi ubicarà una biblioteca humana, en la qual diferents persones explicaran la seva història a les persones que les vulguin escoltar, com una forma de donar valor a les persones que sovint passen desapercebudes, però que enriqueixen les nostres ciutats. Aquestes dues iniciatives, compten amb el suport d’algunes de les associacions veïnals de la ciutat.

En tercer lloc, és el Laboratori de regeneració de veïnatge, un espai de debat obert destinat a ciutadania i professionals com arquitectes, metgesses, infermers, educadors socials, mediadors per repensar com s'entén el veïnatge a les ciutats amb la voluntat de donar a conèixer experiències, serveis i projectes així com trobar solucions conjuntes amb la voluntat de compartir i repensar polítiques municipals.

En aquesta edició s’espera la participació de professionals com Santiago Alba Rico, Judit Font o Wafa Bouhlarouz i la col·laboració de professorat de la Universitat de Girona que tractaran sobre com es pot fer comunitat així com una trentena de treballadors socials, universitaris i ciutadans dels Pirineus Orientals que volen compartiran experiències. La voluntat és posar els ciutadans i ciutadanes com a protagonistes d’una jornada i compartir quotidianitat.

 

 

  • FT0fCowWAAAH-ID
  • Mercat_2_
  • FT_LrcrWYAAIE12
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 2 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat