La Plaça Clarà s’ha il·luminat amb motiu del Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites. La lectura d'un manifest i l'enlairament de globus per sensibilitzar sobre aquesta patologia.
14 de febrer de 2024
La cardiopatia és el grup de malformacions congènites amb l’índex més alt d’incidència. Concretament a Catalunya neixen uns 600 infants amb cardiopatia congènita cada any dels quals una tercera part es calcula que necessitaran una intervenció quirúrgica durant el primer any de la seva vida.
Els avenços mèdics dels han permès que el 95% dels infants que neixen amb aquestes patologies arribin a l’edat adulta. L'índex de mortalitat s’ha reduït en un 5% i, avui dia, ja es pot dir que es tracta d’una malaltia crònica. Conèixer de ben a prop què significa aquesta patologia i les conseqüències que genera en la vida de qui les té són les principals qüestions que formen part del manifest que l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) ha preparat per aquest 14 de febrer i que s’ha llegit a la Plaça Clarà d’Olot amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites. D’aquesta manera, s’ha volgut sensibilitzar i visibilitzar aquesta malaltia que a Catalunya pateixen més de 60.000 persones, una tercera part de les quals són infants i adolescents.
L’acte, que es porta a terme per segon any consecutiu, ha comptat amb la lectura del manifest i l'enlairament d’un globus des del bell mig de la Plaça. D’aquesta manera, s’ha volgut mostrar el suport de la ciutat a les persones que, com el seu fill, pateixen aquesta patologia.
A part de l’assistència a l’acte, tothom que vulgui sumar-s’hi pot adherir-se a aquesta causa participant en la campanya #corquecreix de les següents maneres:
30 anys de l’AACIC
La commemoració d’aquest dimecres 14 de febrer dona el tret de sortida als actes de celebració dels 30 anys de l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC). L’entitat va néixer l’any 1994 a través de l’agrupació d’una cinquantena de pares i mares d’infants amb cardiopatia congènita que compartien llargues estones d’espera a la Unitat de Cures Intensives de l’hospital. En aquelles estones, xerraven de com es trobaven, com se sentien, què pensaven, quines eren les seves pors, els seus dubtes o les seves inquietuds; unes converses que van ser l’embrió d’una entitat que aquest any ja arriba a les tres dècades d’història.
Podeu trobar més informació: https://www.aacic.org/ca/