Els dimecres de principis d’estiu, la Plaça de Braus acull propostes de circ de qualitat i aptes per a tots els públics.
25 de juny de 2024
La programació inclou espectacles de diferents tècniques; des de circ com malabars, equilibris, trapezi i etc; que sovint es combinen entre elles així com també amb música en directe, humor i altres elements de les arts escèniques.
La innombrable. Una tragèdia mediterrània
Alba Sarraute i les Ofèlies
Dimecres 26 de juny de 2024, 22 h, Plaça de braus
Set artistes de circ i una cantant en directe assumeixen el repte de fusionar la dramatúrgia d’un dels drames més foscos de Shakespeare (Macbeth) amb les tècniques del circ i el clown contemporani.
Alba Sarraute, una de les artistes de circ més conegudes del país, va començar a pensar, ja fa uns quants anys, com podrien explicar-se les creacions més famoses de l’escena contemporània, aquells retrats de les passions i els vicis humans que firmava Shakespeare, en clau femenina i fent servir les tècniques del clown actual. Així va néixer una Desdèmona que explicava, des d’un altre punt de vista i d’una manera diferent, l’Otelo del bard anglès.
Ara, Sarraute pren, entre les seves mans de dona i de pallassa, una de les més fosques, Macbeth, un retrat de l’ambició sense mesura, i la transforma en una altra cosa que no hauríem imaginat, tot fent servir la dramatúrgia de l’obra.
Aquí, la protagonista és la innominable del títol, una dona que pateix bogeria i depressió, esposa d’un Macbeth turmentat constantment pels seus dubtes. Utilitzant elements visuals i llenguatges multidisciplinaris, el muntatge ens parla sobre assumptes com la violència, la salut mental i la migració. Tot, amb l’aspecte oníric i surrealista propi dels somnis. Aquí, Lady Macbeth i el seu marit no són personatges històrics o literaris sinó simbòlics, i viuen no una “tragèdia escocesa”, com passa a l’original, sinó una “tragèdia mediterrània”, que té molt a veure amb el drama de les migracions. D’aquí que l’ONG Open Arms s’hagi implicat en un projecte escènic que té la voluntat de generar un impacte visual i sensorial significatiu a l’audiència i al context cultural i artístic.
Mur
Col·lectiu Mur
Dimecres 3 de juliol de 2024, 19.30 h, Plaça de braus
Una performance circense, amb música en directe i molt d’humor. Un espectacle visual, poètic i integrador que empra l’arquitectura efímera per reflexionar sobre les limitacions, físiques i mentals, i la capacitat humana de sobreposar-s’hi.
Quelcom es trenca i s’esfondra; un mur fet a base de cubs. D’entre les seves restes, apareixen dotze persones que proven infinitud de formes per reconstruir un nou món. Malgrat la inestabilitat dels cubs i dels fracassos a què s’enfronten, els personatges s’esforcen per assolir el seu objectiu, treballant de manera col·lectiva i amb un lema que els impulsa a seguir endavant: “Si caminem sols, anem més de pressa; si caminem junts, arribem més lluny.”
Seran capaços de trobar l’estructura perfecta? Podran combinar les seves diferències per assolir l’harmonia anhelada?
Infinit
Cia. Seón
Dimecres 10 de juliol de 2024, 19.30 h, Plaça de braus
Acrobàcia, trapezi Washington, clown, dansa i molt d’humor. Uns personatges excèntrics i absurds que busquen el final del seu propi espectacle. La seva estupidesa profundament intel·ligent acabarà qüestionant la nostra pròpia essència.
La Cia. Seón qüestiona amb Infinit els difusos començaments i finals de tot el que ens envolta. Un divertit espectacle de circ contemporani que combina diferents eines com el cant, el text o la filosofia.
La Cia. Seón neix d’una col·laboració entre els joves artistes Andreu Casadellà Oller (gironí) i Daniel Esteban Lorenzo (aragonès). Després de coincidir a la Escuela de Circo Carampa de Madrid i a l’École Supérieure des Arts du Cirque (ESAC) de Bèlgica, van començar a treballar les seves creacions junts. Després de diversos treballs plegat, l’any 2020 van estrenar Infinit, el seu primer espectacle de circ de llarga duració, el qual ha rebut diferents premis, entre ells, el Premi al Millor Espectacle Circense Aragonès (2020).